• F1 kalendāru pēc šīs sezonas pametīs divi posmi

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    10. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Pēc šā gada sezonas no F1 čempionāta kalendāra tiks svītroti divi posmi, lai dotu vietu Vjetnamas un, iespējams, Nīderlandes Grand Prix izcīņām, ziņo ārzemju mediji.

    Kā zināms, jau ir parakstīts līgums ar Hanojas posma rīkotājiem, sākot ar 2020. gadu, vienošanās ir panākta arī ar Zandvortas trasi, kas varētu F1 čempionātā atgriezt Nīderlandes Grand prix izcīņu. Līgums ar holandiešiem gan vēl nav noslēgts, norāda izdevums Autosport.

    Lai dotu vietu jaunajiem posmiem, kalendārs būs jāpamet divām esošajām sacīkstēm. F1 čempionāta izpilddirektors Čeiss Kerijs pagaidām konkrēti nenosauc valstis, taču atklāj, ka tās būs trases, līgums ar kurām beidzas šogad. Autosport ziņo, ka šobrīd tādas trases ir četras – Silverstouna, Meksika, Hokenheima un Barselona, savukārt ar Moncas trasi notiek sarunas par līguma pagarināšanu. Viena no drošākajām pretendentēm uz izkrišanu tiek minēta Spānijas trase.

    “Mēs šobrīd pabeidzam 2020. gada kalendāru,” saka Kerijs. “Esam panākuši principiālu vienošanos par diviem līguma pagarinājumiem, un aktīvi strādājam ar trim citiem. jau ir apstiprināts posms Hanojā, kur ir sākušies trases un infrastruktūras celtniecības darbi. Tā būs unikāla ielu trase ar 22 līkumiem un pāris garām taisnēm. Līdzās Hanojai mums ir panākta principiāla vienošanās ar vēl vienu jaunu trasi 2020. gada kalendārā.”

    Pagaidām nav noteikts posmu skaits, taču gaidāms, ka tās būs 21 sacīkste, kā šogad.

    Spānijas trases iespējamo svītrošanu no F1 čempionāta kalendāra neatbalsta daudzi F1 piloti.

    “Spānijas Grand Prix posmam ir sena vēsture, Katalonijas trasei ir liela vēsture, būs ļoti žēl to pazaudēt,” saka šobrīd vienīgais spāņu pilots F1 čempionātā Karloss Sainss (McLaren). “Ceru, ka viņiem izdosies par kaut ko vienoties. Varbūt ne par nākamo gadu, jo ir jau par vēlu, bet nākotnē.”

    F1 čempionāta pašreizējais līderis Valteri Botass (Mercedes) uzskata, ka ideālais scenārijs būtu paturēt kalendārā Spānijas posmu un arī Zandvortu, kas esot “diezgan forša trase”.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē