• Bezjēdzīgā tiesāšanās beigusies — Kandavas kartinga trase beidzot uzsāk pilnvērtīgu darbu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    28. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pēc vairāk nekā piecu gadu ilgas tiesas procesu un iesniegumu cīņas Augstākā tiesa noraidījusi pēdējo kasācijas sūdzību pret Kandavas kartinga trases īpašniekiem SIA Kartodroms, kas ļauj trasei beidzot uzsākt pilnvērtīgu darbību, informē uzņēmuma pārstāvji,

    Kopš trases rekonstrukcijas 2008.  gadā trases īpašnieki bijuši nepārtraukti iesaistīti tiesas procesos, kuru iniciatore bijusi viena un tā pati privātpersona no Rīgas. Tiesvedību un vairāk nekā  500 dažādu sūdzību un iesniegumu mērķis bija trases darbības traucēšana un slēgšana.

    “Vēlos pateikties vairāk nekā 5500 Kandavas un arī citu Latvijas novadu iedzīvotājiem, kuri atsaucās un parakstīja atbalsta vēstuli kartinga trases darbības atjaunošanai, kas palīdzēja šo vietu un kartinga sportu mūsu novadā saglabāt. Trase katru gadu piesaista aptuveni 15 000 tūristu mūsu pilsētai. Līdz ar juridisko labirintu taisnīgām beigām paredzam, ka Kandava kļūs vēl populārāka un pievilcīgāka kā brīvdienu un atpūtas galamērķis ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu tūristiem," uzsver Kandavas novada domes priekšsēdētāja Inga Priede.

    Kurzemes vienīgās kartingu trases īpašnieki sadarbībā ar Kandavas novada pašvaldību sola šogad trasi izmantot pilnā mērā jau no pavasara, gan organizējot dažādus pasākumus Kandavas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem, gan rīkojot dažādu mērogu iesācēju, amatieru un profesionāļu sacīkstes.

    Trase pilnībā atbilst visām attiecīgo Latvijas normatīvo aktu prasībām.

    “Pēc pēdējiem tiesas lēmumiem, kas trasei bijuši labvēlīgi, sāk atgriezties ticība Latvijas tiesu sistēmai. Beidzot varēsim fokusēties uz kartingu sportu un domāt par attīstību, nevis juridisku problēmu risināšanu," saka SIA Kandavas kartodroms pārstāvis Ģirts Ļaudaks. "Šogad organizēsim vairākas aizraujošas sacīkstes. Jau pavasarī būs Edgara Skultes kauss, organizēsim arī Lemānas četru stundu izturības sacensības, nākotnē plānojam trasē atgriezt arī Rotax Nordic Challenge sacīkstes. Ikdienā trase būs atvērta ikvienam interesantam, kurš vēlēsies izmēģināt aizraujošu izklaides braucienu ar kartingu.”

    Kandavas kartodroms, kas atrodas Kandavas pilsētā, Jelgavas ielā 16, tika uzbūvēta 1972. gadā. 2008. gadā, ieguldot vairāk nekā 1 707 000 eiro, kartinga trase tika pilnībā renovēta – pārveidota tās konfigurācija un ieviestas izmaiņas atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Šobrīd tā ir labākā  kartinga trase Baltijas valstīs. Rekonstrukcijas projekta autors ir Hermans Tilke, vairāku F1 trašu projektu izstrādātājs. Investīcijas kartingu trases renovācijā sasniedz vairāk nekā 1 707 000 eiro. Trases teritorijas kopējā platība ir 4,45 hektāri, garums – 1012 m, platums – 8 m.

    Plānotās sacensības 2020. gada sezonā: 

    • 1. maijs – Kandavas Domes kauss
    • 13. jūnijs - LČ/PK/LRMC 2
    • 3. oktobris - Kandava LeMans DD2 4H

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē