• Atceļ arī Monako Grand Prix un vēl divus F1 čempionāta posmus

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    19. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un F1 čempionāta rīkotāji vienojušies par vēl trīs posmu – Nīderlandes, Spānijas un Monako Grand Prix izcīņu – atcelšanu, informē organizācija.

    Līdz ar to F1 kalendārā paredzētajā laikā nenotiks jau septiņas sacīkstes – vēl pirms sezonas sākuma tika paziņots, ka atcelts sezonas atklāšanas posms Austrālijā, otrais Bahreinā un Vjetnamā, bet koronavīrusa uzliesmojuma sākumā drošības pēc tika atcelts posms Ķīnā.

    Nīderlandes Grand Prix bija paredzēts aizvadīt maija pirmajās brīvdienās Zandvortas trasē, un tā būtu pirmā valsts atgriešanās F1 apritē kopš 1985. gada. Spānijas Grand Prix bija ieplānots nedēļu vēlāk, 10. maijā, bet prestižais Monako posms – 24. maijā.

    Taču Covid-19 pandēmijas dēļ šīs trīs sacīkstes ir apturētas.

    “F1, FIA un trīs posmu rīkotāji ir pieņēmuši šādu lēmumu, jo mūsu galvenā prioritāte ir komandu darbinieku, čempionāta dalībnieku un līdzjutēju veselība un drošība,” teikts pušu kopīgi izplatītajā paziņojumā.

    Visas iesaistītās puses rūpīgi seko notikumu attīstībai un izskata alternatīvus norises laikus vēlāk šogad, un cer sezonu iesāks “tiklīdz kā tas būs droši pēc maija”, taču turpinās uzraudzīt situāciju pasaulē.

    Kā ziņojām, īsi pirms Austrālijas Grand Prix posma vienam McLaren F1 komandas darbiniekam tika konstatēta koronavīrusa saslimšana, dēļ kā McLaren vienība no sacensībām izstājās, un neilgi pēc tam tika lemts par visa posma atcelšanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē