• WorldRX izziņo nākamā gada kalendāru; seriālam pievienojas leģendārā Nirburgringa

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    30. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIAWorldRallycross.com
    Sākot ar 2020. gadu, pasaules rallijkrosa čempionātam (WorldRX) pievienojas viena no slavenākajām trasēm – Nirburgringa Vācijā, paziņojuši seriāla organizatori.

    Vācijas posms nākamgad risināsies 1. un 2. augustā.

    Nirburgringa līdz ar to ir pievienojusies citām F1 trasēm pasaules čempionāta kalendārā – šīs sacensības jau uzņem Abu Dabi trase Apvienotajos Arābu Emirātos, Silverstouna Anglijā, Katalonijas trase Spānijā un Spā trase Beļģijā. Arī Latvijas WorldRX posms risinājās jau esošā trasē Biķerniekos, pielāgojot tās daļu šai autosporta disciplīnai.

    No klasiskajām rallijkrosa trasēm pasaules čempionātā atlikuši tikai posmi Hellā (Norvēģija), Loekā (Francija) un Holjē (Zviedrijā).

    Iepriekš Vācijas posms tika aizvadīts Esteringas trasē netālu no Hamburgas, bet šogad Esteringa tika izslēgta no WorldRX kalendāra, Vācijā aizvadot tikai Eiropas čempionāta posmu.

    WorldRX 2020. gada kalendāra sākotnējā projektā iekļauti deviņi posmi, bet divas norises vietas pagaidām nav apstiprinātas. Čempionātā ir atgriezusies Montaelgres trase Portugālē, bet vairākiem posmiem mainīts norises laiks, piemēram, Abu Dabi etaps no sezonas sākuma pārcelts uz beigām, kļūstot par priekšpēdējo posmu.

    2020. gada pasaules rallijkrosa čempionāta projekts, kas vēl jāapstiprina FIA Motoru sporta padomē:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē