• Neste WorldRX of Riga: atsāk biļešu tirdzniecību, izmaiņas jau iegādāto biļešu īpašniekiem

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    21. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: FIAWorldEallycross.com
    Pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) Latvijas posmu rīkotāji izziņo biļešu tirdzniecību, kā arī izmaiņas, kas attiecas uz jau iegādātajām ieejas biļetēm.

    19.-20. septembrī Biķernieku trasē jau piekto reizi notiks FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sacensības, kas vienā nedēļas nogalē iepriekš pulcējis pat 30 000 skatītājus. Diemžēl 2020. gads nācis ar Covid-19 pandēmiju un tai sekojošiem ierobežojumiem, kas šobrīd ārtelpās sarīkotiem pasākumiem Latvijā nosaka 3000 skatītāju limitu, kā arī nepieciešamību ievērot 2 metru sociālo distancēšanos.

    Lai ievērotu Ministru Kabineta noteiktos ierobežojumus un rūpētos par drošu sacensību norisi, veiktas organizatoriskas izmaiņas 19.-20. septembrī plānoto FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Neste World RX of Rīga norisē – iepriekš plānotā viena World RX posma vietā Biķernieku trase vienā nedēļas nogalē uzņems divus pasaules čempionāta etapus.

    Līdzjutējiem, kuri jau ir iegādājušies pasākuma biļetes, jāņem vērā, ka biļetes būs derīgas tikai vienā no sacensību norises dienām.

    Savukārt interesentiem, kas vēl plāno apmeklēt augstākā līmeņa autosporta sacensības Rīgā, būs iespējams iegādāties biļetes uz WorldRX piekto posmu, kas notiks sestdien, 19. septembrī, vai arī 6. posmu, kas notiks svētdien, 20. septembrī.

    “Ja kāds pagājušā gada nogalē, kad uzsākām Neste World RX of Rīga ieejas biļešu tirdzniecību, mums būtu teicis, ka nevarēsim sarīkot pasaules čempionāta posmu tā, kā to esam pieraduši redzēt – plaši apmeklētu, ar dažādām izklaidējošām aktivitātēm, un nerimstošu dzīvību dalībnieku parkā – mums tas liktos kaut kas neticams. Tomēr šobrīd neatliek nekas cits, kā pieņemt jaunos noteikumus un jauno formātu, kādā drīkst norisināties pasākumi, tajā skaitā sporta sacensības,” saka RA Events direktors Raimonds Strokšs. 

    Tomēr vēlos akcentēt, ka laikā, kad citur sacensības norisinās aiz slēgtām durvīm – mums ir teju unikāla iespēja sarīkot World RX posmus ar līdzjutēju klātbūtni.

    Tomēr, lai tas notiktu, mums visiem ir jāpielāgojas valstī noteiktajiem ierobežojumiem – trases esošajās tribīnēs varam izmantot tikai daļu no to maksimālās ietilpības, bet būvēt pagaidu konstrukcijas ir finansiāli neiespējami, jo, ievērojot sociālo distancēšanos, biļešu cenai tajās jābūt teju četras reizes augstākai nekā tā bija pirms gada, līdz ar to šogad nebūs pieejams skatītājiem tik iecienītais B sektors, bet tiks izmantotas Biķernieku trasē esošās tribīnes,” tā Strokšs.

    Jau bez minētā būtiskā apmeklētāju skaita ierobežojuma, citas skatītājiem nozīmīgās pārmaiņas skars arī komandu dalībnieku parku, kas būs slēgts skatītājiem, netiks organizēta fanu zona, tāpat netiks rīkotas autogrāfu sesijas un publiska apbalvošanas ceremonija.

    “Lai šajos negaidītajos un mainīgajos apstākļos rastu vislabāko risinājumu, pieņēmām lēmumu skatītājus, kuri jau iegādājušies Neste World RX of Rīga ieejas biļeti, sadalīt pa dienām – daļu uzņemt sestdien, bet daļu svētdien. Tādējādi skatītāji katrā no sacensību dienām varēs redzēt vienu pilnvērtīgu FIA pasaules čempionāta posmu, kā arī daļu no Eiropas čempionāta un Projekt E posma, kas norisināsies visas nedēļas nogales garumā,” turpina Strokšs.

    Noteiktie apmeklētāju skaita limiti un distancēšanās prasības arī nozīmē, ka jau līdz šim pārdotais ieejas biļešu skaits sasniedz Biķernieku trases tribīņu jauno kapacitāti. Tādējādi Neste World RX of Riga no sēdvietām tribīnēs šogad varēs vērot tikai tie apmeklētāji, kuri ieejas biļetes iegādājās laicīgi.

    Iegādāto ieejas biļešu īpašnieki lūgti rūpīgi iepazīties ar norādītajām izmaiņām:

    Iepriekš iegādāta biļete:

    Būs derīga:

     

    sektorā:

    dienā:

    posmā:

    A sektora biļete

    A sektors

    svētdienā, 20.09.2020.

    6. posmā

    B sektora biļete

    A sektors

    sestdienā, 19.09.2020.

    5. posmā

    D sektora biļete

    D sektors

    svētdienā, 20.09.2020.

    6. posmā

    ST stāvvietu sektora biļete

    ST stāvvietu sektors

    svētdienā, 20.09.2020.

    6. posmā

    Invalīdu (bez kustību traucējumiem) biļete D sektorā

    D sektors

    sestdienā, 19.09.2020.

    5. posmā

    Invalīdu (ratiņkrēslā, ar pavadoni) biļete

    A sektors

    svētdienā, 20.09.2020.

    6. posmā

    VIP sektora biļete

    VIP sektors

    sestdienā, 19.09.2020.
    svētdienā, 20.09.2020.

    5. posmā
    6. posmā

    “Ļoti labi apzināmies, ka šajos mainīgajos apstākļos ne visi apmeklētāji varēs ierasties uz Neste World RX of Rīga. It sevišķi tas skar apmeklētājus no ārvalstīm, kuriem ieceļojot no sarkanajām valstīm, Latvijā būtu jāievēro divu nedēļu pašizolācija, tāpēc piedāvājam iespēju sazināties ar Biļešu Servisu, lai atgrieztu naudu par jau iegādāto ieejas biļeti,” norāda Strokšs.

    Visiem, kuri jau ir iegādājušies Neste World RX of Riga biļetes, un kuri noteikto ierobežojumu vai noteikumu izmaiņu dēļ nespēs vai nevēlas apmeklēt pasākumu, līdz 2020. gada 11. septembrim ir iespēja rakstīt iesniegumu uz e-pastu [email protected], lai atgrieztu biļeti un saņemtu atpakaļ naudu.

    Tomēr no piektdienas, 21. augusta, tiek atsākta Neste World RX of Rīga ieejas biļešu tirdzniecība ST stāvvietu sektorā, kas nu būs krietni paplašināts, un iekļaus arī teritoriju, kur iepriekš atradās C sektors un VIP sektors. Tādējādi tiks nodrošināta iespēja sociāli distancēties un izvairīties no liekas drūzmēšanās. Tāpat ST sektora apmeklētājiem būs ļauts ienest saliekamos krēslus vai mazas trepītes, uz kā pakāpties. Stāvvietu sektora ieejas biļete paredzēta uz vienu FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posmu – sestdienu vai svētdienu.

    Tāpat skatītājiem iespējams iegādāties VIP biļetes. Pārdošanā pieejamas arī autostāvvietu biļetes, kas paredzētas katram sacensību posmam – atsevišķi sestdienai un svētdienai.

    Ieejas biļetes var iegādāties Biļešu Serviss kasēs un internetā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē