• Volvo uzsācis elektrisko kravas automašīnu piegādi

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. februāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Volvo Media
    Volvo Trucks piegādājis klientiem pirmos pilnībā elektriskos transportlīdzekļus – atkritumu vedēju atkritumu pārstrādes uzņēmumam Renova un piegādes kravas automašīnu loģistikas uzņēmumam DB Schenker, kā arī tā pārvadājumu partnerim Zviedrijā TGM.

    Elektriskie kravas auto

    Volvo FL Electric kravas automašīnas ir daļa no pirmsražošanas sērijas, kas izstrādāta sadarbībā ar īpaši izvēlētiem klientiem. Volvo FL Electric un tā jaudīgākā radniecīgā modeļa Volvo FL Electric sērijveida ražošana sāksies 2019. gada otrajā pusē ar ierobežotu skaitu kravas automašīnu Eiropas tirgum.

    Tā kā šo automašīnu motors nerada troksni un nav arī izplūdes gāzu radīto izmešu, autovadītājiem tiek nodrošināti labāki darba apstākļi, bet pilsētvide ir klusāka un tīrāka.

    “Ciešā sadarbība ar autovadītājiem un klientiem ir ļāvusi mums īsā laikā izstrādāt elektrificētus transporta risinājumus, kas atbilst augstām veiktspējas, braukšanas attāluma, kravu pārvadājumu un ekspluatācijas prasībām, ” saka Rodžers Alms (Roger Alm), Volvo Trucks prezidents.

    Autovadītājiem, kuri ikdienā brauks pie elektriskās kravas automašīnas stūres, apmācību ietvaros bija iespēja pirms nodošanas klientiem to izmēģināt. „Autovadītājus īpaši patīkami pārsteidza dinamiskais spēka pārvads, kas nodrošina ātru un vienmērīgu paātrinājumu un zemu trokšņa līmeni, ” piebilst Rodžers Alms.

    “Mēs turpināsim attīstīt savu elektrificēto modeļu klāstu. Vienlaikus mēs nemitīgi samazinām ar dīzeļdegvielu un gāzi darbināmo kravas automašīnu ietekmi uz apkārtējo vidi un klimatu, galvenokārt izmantojot energoefektīvus spēka pārvadus, ” saka Volvo Trucks prezidents Rodžers Alms.

    Fakti par Volvo elektriskajām kravas automašīnām

    Volvo FL Electric un Volvo FE Electric kravas automašīnas ir izstrādātas piegādes, atkritumu apsaimniekošanas un citām pilsētas transporta vajadzībām. Volvo FL Electric pilnā masa ir 16 tonnas, bet Volvo FE Electric  27 tonnas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē