• Strikts ātruma ierobežojums uz visiem Vācijas autobāņiem — tas ir pavisam reāli!

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    24. janvāris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Pixabay
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Vācijas autostrādes ir autobraucēju iecienīts maršruts vairāku iemeslu dēļ. Ceļa seguma kvalitāte, joslu skaits, izkoptā braucēju kultūra un pats unikālākās – daudzviet nav nekādu ātruma ierobežojumu, ļaujot izbaudīt automašīnas iespēju robežas. Šobrīd kļuvis zināms, ka jau drīzumā autobāņus varētu ietekmēt izmaiņas un autobraucēju idillei dienas var būt skaitītas.

    Saistībā ar priekšlikumiem klimata aizsardzības nozarē, Vācijas valdība lems par iespēju noteikt ātruma ierobežojumus uz visām autostrādēm. Izstrādājot ieteikumus par transporta radītā kaitējuma mazināšanu, valdība saņēmusi ierosinājumus veikt arī degvielas nodokļa paaugstināšanu, vienlaikus palielinot elektrisko un hibrīdauto kvotas.

    Izpildot šos nosacījumus, Vācija varētu īstenot Eiropas Savienības noteiktos emisiju standartus.  Šī projekta atbalstītāji norādījuši, ka šīs pārmaiņas samazinātu arī avāriju skaitu un ierobežotu patērētās degvielas daudzumu.

    Vācijas transporta ministrs norādījis, ka šādi ieteikumi ir pretrunā ar jebkādu veselo saprātu.

    Tieši transporta joma šobrīd tiek izvērtēta ļoti strikti. Neraugoties uz videi draudzīgajiem mūsdienu auto, Vācijā kaitīgo izmešu apjoms nav mazinājies kopš 1990. gada. Gadījumā, ja Vācija nespēs iekļauties ES noteiktajos kaitīgo izmešu standartos, ES varētu piemērot bargas sankcijas un soda naudas.

    Jau šobrīd ir zināms, ka pretrunīgi vērtēto izmaiņu apstiprināšana nebūs viegls uzdevums. Komisija atzīst, ka diskusiju procesā būs nepieciešamas ne vien diplotāmiskās prasmes, bet arī vēlme panākt kompromisu.

    Vācija ieņem ļoti nozīmīgu lomu auto industrijā gan no ražosanas, gan tirdzniecības skatpunkta. Ņemot vērā nedienas ar rezonansi guvušo Dīzeļgeitas skandālu, Vācijas valdībai priekšā gaidāms saspringts darbs, cenšoties aizsargāt ne vien auto industrijas intereses, bet arī īstenot ES mērķus.

    Paredzams, ka šo ieteikumu izskatīšana tiks pabeigta martā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē