• Autoceļu uzturētājs uz grants autoceļiem greiderēšanu veicis vairāk nekā 22 000 km garumā

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    10. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    Lai uzlabotu satiksmes drošību un braukšanas apstākļus ceļu lietotājiem visā valsts teritorijā VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) veic grants autoceļu greiderēšanu. 2020. gadā LAU uz grants autoceļiem veicis greiderēšanas darbus vairāk nekā 22 000 km garumā. Savukārt grants seguma iesēdumu un bedru remontdarbi izpildīti 77 000 m3 apjomā.

    Greiderēšanas darbus uz grants autoceļiem visefektīvāk ir veikt ceļu seguma optimāla mitruma apstākļos, kad grants segums ir pietiekami apžuvis. LAU regulāri apseko valsts autoceļu stāvokli un tiklīdz konstatēti grants autoceļu seguma defekti, tiek veikti ikdienas uzturēšanas darbi. Jāņem vērā, ka autoceļa segumam pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās, kā arī smagā autotransporta kustības rezultātā veidojas bedres un iesēdumi.

    Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem – tajā skaitā greiderēšanas darbiem – tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapas kartē (www.lvceli.lv), kā arī aplikācijā Waze, kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Par satiksmei bīstamiem autoceļu bojājumiem, piemēram, iegruvušu caurteku, izskalotu autoceļu u.c. aicinām informēt arī VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē