• Ženēvas auto izstāde: Vladimira Putina limuzīns – tagad pieejams ikvienam!

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    13. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Ietekmīgu valstu līderi izvēlas automašīnas, kuras nepārprotami demonstrē konkrētās personas statusu. Kamēr Donalds Tramps devis priekšroku Cadillac limuzīnam, kas iesaukts par “The Beast” jeb Monstrs, Krievijas prezidents Vladimirs Putins sev izvēlējies Krievijā ražoto Aurus Senat. Līdz šim tas bija ekskluzīvs auto, taču turpmāk to varēs iegādāties ikviens.

    Lielākoties prezidentu limuzīni ir unikāli auto, kas pēc individuāla pasūtījuma veidoti attiecīgajai personai. Kā izrādās, Krievijas prezidenta limuzīns tagad būs tuvāks tautai.

    Līdzās pasaulslaveniem zīmoliem un dārgiem superauto modeļiem, Ženēvas autoizstādes prožektoru gaismas apspīdēja arī Maskavā ražoto Aurus. Vērtējot Senat dizainu, šeit redzams īstens Bentley, Rolls-Royce, Mercedes-Benz un Chrysler zīmolu kokteilis.

    Prezidenta cienīgas ekstras saglabātas arī masveida produkcijai paredzētajos modeļos. Salona apdare veidota no koka un ādas materiāliem, aizmugurējo sēdekļu atzveltnes iespējams sagāzt slīpāk, jaunākās ziņas varēs skatīties kādā no pieciem ekrāniem, bet nogurdinošo darba dienu palīdzēs aizmirst iebūvētais bāriņš.

    Zem S600 sedana motora pārsega atradīsies 4,4 litru V8 hibrīda dzinējs, kas sajūgts ar deviņpakāpju automātisko transmisiju. Kopējā agregātu jauda – 600 ZS.

    Ja patiesi vēlaties iegādāties auto, kas maksimāli līdzinās Krievijas prezidenta bolīdam, Senat būs pieejams arī pagarinātajā L700 versijā ar papildus bruņojumu.

    Ņemot vērā papildus aizsardzību, limuzīna svars pieaug līdz 7 tonnām – gluži kā trīs Rolls-Royce Phantom!

    Riteņu bāzes garums sasniedz 4,3 metrus. Šāda smagsvara izkustināšanai paredzēts 6,6 litru V12 dzinējs ar 857 ZS, sasniedzot 100 km/h deviņās sekundēs. Pie zemes to noturēs ne tikai gravitācija, bet arī 255/55 R20 riepas.

    Senat cena būs 160 000 dolāru (aptuveni 140 000 eiro). Eiropā tas būs pieejams no 2020. gada, taču pirmā produkcijas partija jau ir izpirkta. Tas nozīmē, ka nāksies gaidīt vismaz līdz 2021. gadam.

    Šajā video redzami dažādi auto, kurus iecienījis Krievijas prezidents.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē