• WRC posms Igaunijā notiks arī 2022. gadā

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    14. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Red Bull
    Igaunija ir ieguvusi tiesības pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu rīkot arī 2022. gadā, tika paziņots īpašā preses konferencē.

    Čempionāta rīkotāji WRC Promoter un Rally Estonia oficiāli noslēguši divu gadu līgumu par WRC posma aizvadīšanu Igaunijā 2021. un 2022. gadā.

    “Pirms 10 gadiem šķita neiespējami Igaunijā sarīkot WRC posmu, bet mēs gribējām strādāt katru gadu arvien labāk un tas palīdzēja fokusēties uz šo mērķi. Esmu pārliecināts, ka joprojām varam progresēt teju ikvienā jomā. Saprotam, ko un kā jādara, un mēs jau strādājam, lai šā gada sacensības būtu vēl labākas. Mums ir unikāla iespēja veidot jaunas tradīcijas, un mūsu mērķis nav tikai divi gadi WRC kalendārā, bet gan daudz ilgāk,” saka Rally Estonia direktors Urmo Āva.

    “Tas man bija liels gods, izziņot, ka Rally Estonia būs WRC kalendārā 2021. un arī 2022. gadā. Tas parāda, ka esam ieguvuši akcionāru uzticību. Gan starptautiski, gan tepat Igaunijā ir novērtēts, ka sarīkojām drošu ralliju bez neviena inficēšanās gadījuma. Apsveicu organizatorus, partnerus un rallija fanus visā pasaulē. Esmu pārliecināts, ka Igaunijas pozīcijas rallija pasaulē tikai nostiprināsies,” saka Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass.

    “Igaunijas Autosporta federācija un Rally Estonia rīkotāji jau kopš 2010. gada cenšas panākt augstu organizācijas līmeni. Viņi bija Eiropas rallija čempionāta posms un nopelnīja tiesības rīkot WRC testa sacensības. Arī tās bija veiksmīgas, piedaloties visām autoražotāju komandām.

    2020. gadā, pastāvot īpašiem apstākļiem, viņi spēja sarīkot WRC posmu. Tas parādīja, ka igauņiem ir patiešām augsts līmenis, jaunas idejas un svaigs skatījums uz čempionātu.

    Ar to viņi pārliecināja FIA, WRC promouteru un akcionārus, ka šis rallijs ir pelnījis būt WRC kalendārā 2021. un 2022. gadā,” uzsver FIA rallija direktors Īvs Matons.

    Līdz ar to WRC mūsu ziemeļu kaimiņi uzņems jau trīs gadus pēc kārtas. Kā zināms, pirmoreiz WRC posms Baltijas valstīs pirmoreiz notika 2020. gadā, kad Rally Estonia rīkotāji piekrita organizēt sacensības laikā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ to atteicās darīt virkne valstu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē