• Vidzemē noķer pārgalvīgus autovadītājus — 50 vietā brauc uz 137 km/h

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook / Valsts policija
    Sodi par ātruma pārsniegšanu un tiesību atņemšana neattur vadītājus no atļautā ātruma neievērošanas. Kā redzams, tad daži no pārkāpējiem ir īpaši nekaunīgi.

    17.maijā Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirkņa patrulpolicijas ekipāža Vecpiebalgas novadā, Vecpiebalgā autoceļa Cēsis – Vecpiebalga – Madona 49. kilometrā pamanīja automašīnu Audi A4 Avant, kas traucās apdzīvotā vietā ievērojamā ātrumā. Pārbaudot radara mērījumu, konstatēts, ka automašīna, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, traucās ar 137 km/h lielu ātrumu! Automašīna nekavējoties tika apturēta.

    Pie auto stūres sēdēja 2000. gadā dzimis vīrietis, kurš policistiem paskaidroja – braucis tik ātri, jo vēlējies pārbaudīt savu auto, kurš tikko ir pēc remonta, un šādā veidā viņš testējis, vai ar auto viss kārtībā.

    Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vadītājam par šo braucienu draud naudas sods no 540 – 680 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz vienu gadu.

    Tajā pašā dienā, Jaunpiebalgas pagastā, Jaunpiebalgā pa Gaujas ielu, kāds 1988.gadā dzimis autovadītājs vadīja automašīnu VW Polo ar 102 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h. Autovadītājs ceļu satiksmē piedalījies ar firmas auto, steidzies uz darbu. Šoferītim gada laikā noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli, no tiem viens par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Šajā gadījumā autovadītājam draud naudas sods no 240 – 320 eiro.

    Savukārt Amatas novadā Drabešu pagastā autoceļa Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža 71.kilometrā virzienā uz Igaunijas robežu, kāds BMW šoferītis ārpus apdzīvotas vietas traucies ar ātrumu 150 km/h, kur atļautais braukšanas ātrums 90 km/h. Vadītājam par šo braucienu jāšķiras no vadītāja apliecības uz 3 mēnešiem un naudas sods no 240 – 320 eiro.

    Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē