• VIDEO: Uz Rīgas apvadceļa alnis ieskrien automašīnas sānos

    Auto
    Toms Timoško
    Toms Timoško
    5. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Nepatīkams ceļu satiksmes negadījums noticis uz A4 autoceļa Rīgas apvedceļš (Baltezers—Saulkalne), kur sadūrās vieglā automašīna un alnis.

    Kādu Audi markas vadītāju uz A4 šosejas pārsteidza no meža izskrējis alnis. Pēdējā brīdī pamanot raženā izmēra dzīvnieku, šoferis paspēja nedaudz uzbraukt uz ceļa nomales, taču tas nepaglāba no sadursmes.

    Alnis ietriecās automašīnas priekšējā statnē, nolaužot spoguli un bojājot spēkrata virsbūvi. Tiek ziņots, ka automašīnā sēdošie traumas nav guvuši.

    Pēc smagā negadījuma alnis pierausās kājās un ieskrēja atpakaļ mežā, taču bija redzams, ka sadursme traumējusi dzīvnieka kājas.


    Oficiālie dati liecina, ka sadursmju skaits ar dzīvniekiem ik gadu mērāms vairākos simtos, bet neoficiāli skaits varētu sasniegt pat vairākus tūkstošus. Dažos no šiem negadījumiem bojā gājuši autovadītāji vai transportlīdzekļa pasažieri.

    Šī gada septembris izceļas ar sevišķi smagām sadursmēm. Katrā no 70 pieteiktajiem negadījumiem nodarītie zaudējumi mērāmi vidēji teju 2500 eiro apmērā. Salīdzinājumam – pagājušā gada septembrī visā mēnesī kopā BALTA reģistrēja 100 ceļu satiksmes negadījumus ar meža dzīvniekiem par kopējo summu 157 000 eiro (vidēji 1571 eiro par gadījumu).

    Septembrī BALTA gandrīz 90 000 eiro izmaksājusi atlīdzībās par divām sadursmēm ar alni. Vienā no tām bojāts autobuss – izsisti stikli un pilnībā sadragāta mašīnas priekšpuse, otrā cietusi kravas automašīna, kam triecienā bojāta kabīne un piekabe.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē