• VIDEO: Simtiem cilvēku iestrēguši uz Polijas-Vācijas robežas, izceļas pat nemieri

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    Ziņu aģentūra LETA
    16. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no LTV video
    Kilometriem gari sastrēgumi, dusmīga taurēšana, savstarpēja lamāšanās un pat dūru vicināšana. Tā šodien izskatījās Vācijas austrumos, kur vairāki tūkstoši baltiešu iestrēguši un nevar atgriezties mājās, jo Polija savu robežu iebraucējiem slēgusi. Vairāk stāsta Ģirts Zvirbulis.

    Autobusiem ar Latvijas valstspiederīgajiem pirmdienas vakarā noteiktos laikos ir ļauts šķērsot Poliju, iebraucot tajā pa Vācijas-Polijas robežpunktu Šviecko, savukārt cilvēki ar automašīnām atpakaļ Latvijā varēs nokļūt ar prāmi, sākot no otrdienas, 17.marta, informē Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM).

    Šviecko robežpunktu pirmdienas vakarā plkst.18, 20 un 22 var šķērsot autobusi un mikroautobusi ar vismaz septiņām pasažieru vietām, teikts ĀM paziņojumā.

    Savukārt otrdien, 17.martā, plkst.7 Latvijas valstspiederīgie varēs šķērsot Poliju ar vilcienu no Frankfurtes pie Oderas uz Viļņu.

    Ceļotājiem, kuri uz Vācijas-Polijas robežas iesprūduši ar savām automašīnām, būs iespēja, iepriekš reģistrējoties, ar prāmi nokļūt no Zasnicas Vācijā uz Klaipēdu Lietuvā. Uz pirmo šādu prāmja reisu ceļotājiem, kuri iepriekš piereģistrējušies, ar automašīnām būs jāierodas Zasnicā 17.martā plkst.11.

    ĀM preses sekretārs Jānis Beķeris Latvijas Televīzijā gan informēja, ka pirmais prāmja reiss otrdienas rītā jau ir piepildīts, taču tuvākajā laikā ir gaidāmi vēl vairāki šādi prāmju reisi, piemēram, otrais reiss būšot ceturtdien, 19.martā. Prāmis vienlaikus var pārvadāt ap 250 automašīnu, bet, pēc ĀM rīcībā esošajām ziņām, vēlmi nokļūt atpakaļ savā mītnes zemē ir izteikuši Latvijas valstspiederīgie ar aptuveni 1500 automašīnām. Daļa no šiem cilvēkiem gan varēšot Poliju šķērsot pa sauszemi.

    Ceļotājiem jārēķinās, ka uz robežas tiks veiktas medicīniskās pārbaudes.

    Kā ziņots, ir panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās, aģentūru LETA iepriekš informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

    Tie, kas iestrēguši uz Polijas un Vācijas robežas, tika lūgti līdz pirmdienas rītam par sevi sūtīt informāciju uz e-pastu «[email protected]».

    Neskaidrību gadījumā ministrs lūdz sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu pa tālruni +371 26 337 711.

    LETA jau ziņoja, ka, lai ierobežotu koronavīrusa izplatīšanos, Polija ir slēgusi savas robežas ārvalstu pilsoņiem, kā arī apturējusi aviosatiksmi un dzelzceļa satiksmi ar ārvalstīm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē