• VIDEO: Rumbulas lidlaukā policija soda par pulcēšanās pārkāpumiem

    Rumbulas lidlauks
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Sestdienas, 18.aprīļa, vakarā Rīgas pašvaldības policijas darbinieki, patrulēšanas laikā Rumbulā pamanīja pāris simtus automašīnu, kuru vadītāji bija sapulcējušies bijušajā Rumbulas lidlaukā. Kārtības sargi nolēma pārliecināties, ka visi atpūtnieki patiešām atrodas savos spēkratos, nevis blakus tiem rīko ballītes, pārkāpjot distancēšanās noteikumus.

    Pa gabalu bija redzams, ka vairākas kompānijas, tuvojoties policijai, sakāpj automašīnās, taču lielā attāluma dēļ nebija iespējams izšķirt konkrētus pārkāpējus. Tomēr bija arī divas kompānijas, kuras klaji neievēroja distancēšanās ierobežojumus pat brīdī, kad policisti bija blakus. Vienā gadījumā kārtības sargi konstatēja trīs atpūtniekus, kuri pulcējās un neizrādīja nekādu nožēlu par izdarīto, bet otrā gadījumā konstatēta četru cilvēku kompānija.

    Jāpiebilst, ka viens no pārkāpējiem ne tikai bija manāmā alkohola reibumā, bet pat dzēra alu policista klātbūtnē. Kopā vakara gaitā par distancēšanās noteikumu neievērošanu sastādīti septiņi protokoli. Vienā no septiņiem protokoliem pat lemts piemērot 250 eiro naudas sodu, jo pārkāpējs izrādīja klaju neizpratni par ierobežojumiem. Šim pašam vīrietim piemērots arī 140 eiro naudas sods par alkohola lietošanu publiskā vietā.

    Atgādinām, ka distancēšanās noteikumi ir jāuztver nopietni, jo tie paredzēti, lai ierobežotu vīrusa Covid-19 izplatību Latvijā. Formāli katrs autovadītājs individuāli nepārkāpj noteikumus, ja vairākas automašīnas sabrauc vienā vietā un visi paliek savās mašīnās. Diemžēl Rumbulas lidlaukā redzētais liecina, ka liela daļa iedzīvotāju ierobežojumus klaji ignorē un pulcēšanās notiek arī ārpus automašīnām. Policija arī turpmāk nedēļas nogalēs pievērsīs uzmanību situācijai Rumbulas apkārtnē.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē