• VIDEO: Pusaudzis ar vecāku mašīnu ar 192 km/h bēg no policijas; auto pēcāk aizdegas

    Auto
    Santa.lv
    Santa.lv
    19. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Kādam 16 gadus vecam jaunietim izbrauciens pa Rīgu ar vecāku automašīnu no piedzīvojuma pārvērtās pārdzīvojumā ar trim administratīvajiem protokoliem.

    17. jūlija naktī pulksten 02.25 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ceļu policijas bataljona likumsargi, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, 11. novembra krastmalā Rīgā fiksēja kādu autovadītāju, kurš apdzīvotā vietā krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu un brauca ar 145 km/h.

    Steidzīgais autovadītājs, ieraugot policijas automašīnu, negrasījās savu automašīnu apturēt, bet palielināja braukšanas ātrumu un no 11. novembra krastmalas devās pāri Akmens tiltam, Mercedes automašīnai sasniedzot braukšanas ātrumu 192 km/h. Jāpiebilst, ka konkrētajā vietā atļautais braukšanas ātrums ir 50 km/h, tātad atļauto braukšanas ātrumu vadītājs pārsniedza aptuveni par 142 kilometriem.

    Trīs minūtes vēlāk, pulksten 02.28, kad autovadītājs jau bija pārkāpis vairākus būtiskus ceļu satiksmes noteikumus, viņš pēkšņi nolēma automašīnu apturēt kādā Āgenskalna mikrorajona šķērsielā. Operatīvi reaģējot, ceļu policijas bataljona likumsargi sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona darbiniekiem turpat netālu no automašīnas apturēja arī vadītāju, kurš grasījās pamest notikuma vietu. Tika noskaidrots, ka automašīnu vadīja vien 16 gadus jauns jaunietis, kurš, vecākiem nezinot, bija paņēmis viņu transportlīdzekli. Tāpat automašīnā atradās vēl četri pasažieri. Jāatzīmē, ka automašīnas vadītājs nebija lietojis grādīgos dzērienus.

    Neilgi pēc tam, kad vadītājs savu spēkratu bija atstājis pamestu, sāka dūmot automašīnas motortelpa, un jau pēc brīža mašīna dega ar atklātu liesmu. Notikuma vietā ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki, lai likvidētu degšanu. Šajā incidentā neviens necieta.

    Jaunietim par pārkāpumiem un piedzīvojumu, kas ātri vien pārtapa pārdzīvojumā, uzsākti trīs administratīvo pārkāpuma procesi – par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, braukšanu bez autovadītāja tiesībām un luksofora šķērsošanu pie sarkanā gaismas signāla. Jaunietim kopā ar vecākiem būs jāierodas uz lietas izskatīšanu par pieņemto lēmumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē