• VIDEO: Policija pielieto asaru gāzi, lai aizturētu bēgošu dzērājšoferi

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    12. oktobris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Aizvadītās nedēļas nogalē kāds iereibis autovadītājs Aizkraukles novadā, bēgot no policijas un veicot citus likumpārkāpumus, ticis pie sodiem kopumā 1920 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

    Sestdien, 9.oktobrī, pildot dienesta pienākumus sabiedriskās kārtības nodrošināšanā un ceļu satiksmes uzraudzības jomā, policisti Aizkraukles novadā uz ceļa Vecumnieki-Nereta-Subate konstatēja transportlīdzekli Hyundai Coupe, kas brauca ar ātrumu 131 kilometri stundā (km/h) vietā, kur atļautais maksimālais braukšanas ātrums ir 90km/h. Tāpat amatpersonas pamanīja, ka automašīnai nav valsts reģistrācijas numura zīmes.

    Kad likumsargi dienesta automašīnai ieslēdza speciālās gaismas signālus un pa skaļruni deva rīkojumu autovadītājam apturēt transportlīdzekli, viņš sāka bēgšanu. Sekošanas laikā transportlīdzekļa vadītājam vairākkārtīgi tika izteikta prasība apturēt automašīnu, taču viņš turpināja bēgšanu pa meža un zemes ceļiem, pļavu un bezceļiem, līdz beidzot Hyundai Coupe iestiga kādā vietā meža masīvā.

    «Tomēr arī tobrīd autovadītājs neizslēdza transportlīdzekļa dzinēju, ar automašīnu turpināja kustības uz priekšu un atpakaļ, tāpēc policists pieņēma lēmumu automašīnas salonā pa atvērto logu iepūst asaru gāzi, pēc kā autovadītāju izdevās aizturēt,» notikušo aprakstīja Kalniņa.

    Veicot pārbaudi, tika konstatēts, ka 1999.gadā dzimušais vīrietis pie Hyundai Coupe stūres ir sēdies, būdams 1,17 promiļu reibumā, kā arī bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tāpat tika noskaidrots, ka automašīnai nav noteiktā termiņā veikta valsts tehniskā apskate un izdarīta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

    Pārgalvīgajam autovadītājam par pārkāpumiem piemēroti naudas sodi kopsummā par 1920 eiro. Par nepakļaušanos amatpersonas likumīgajām prasībām viņš saņēmis 150 eiro sodu, par automašīnas vadīšanu bez valsts reģistrācijas numura zīmēm – 40 eiro, par tāda transportlīdzeļa, kuram nav izdarīta civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, vadīšanu – 100 eiro sodu. Savukārt par bēgšanu viņam atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem un piemērots 1550 eiro sods, bet par atļautā maksimālā braukšanas ātruma pārsniegšanu vadītājs ir ticis pie 80 eiro soda.

    Tāpat ir sākts kriminālprocess par automašīnas vadīšanu, esot alkohola reibumā un bez likumā noteiktā kārtībā iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē