• VIDEO: Policija aizturējusi Volvo automašīnu lukturu zagļus

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Šonakt, 17. novembrī, Valsts policija aizturēja divus vīriešus par lukturu zādzībām no automašīnām Volvo. Vēlāk tika noskaidrots, ka abas personas izdarījušas vēl divas zādzības no citām automašīnām.

    Šī gada 17. novembrī ap pulksten 01.00 naktī Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes 2. biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļu Ķekavas novadā, Valdlaučos veica operatīvo pasākuma kompleksu un uzreiz pēc nozieguma veikšanas pa karstām pēdām aizturēja 1968. un 1980. gadā dzimušus vīriešus par lukturu zādzību no Volvo markas automašīnas.

    Policistiem tapis zināms, ka šonakt zagļi veikuši divus lukturu zādzības mēģinājumus un vienu zādzību.

    Tāpat noskaidrots, ka abas aizturētās personas iepriekš ir izdarījušas vēl divas zādzības no citām Volvo markas automašīnām. Aizturētie jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par narkotisko vielu lietošanu, automašīnu zādzībām un zādzībām no automašīnām.

    Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas, proti, par zādzību, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

    Rīt, 18. novembrī, tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājums, piemērošanu. Šobrīd aizdomās turētās personas atrodas īslaicīgas aizturēšanas vietā.

    Valsts policija atgādina parūpēties par sava transportlīdzekļa drošību – spogulīšu un lukturu marķēšana var tos padarīt zaglim nepievilcīgus, kā arī var palīdzēt tos identificēt atrašanas gadījumā. Tāpat policija atgādina,  ka automašīna nav seifs, tādēļ nevajadzētu tajā atstāt vērtīgas lietas, kas varētu kļūt par garnadžu vieglu guvumu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē