• VIDEO: Latvijā ieradies atjaunotais Volkswagen Passat

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Latvijā ir pieejama Volkswagen iecienītākā modeļa Passat atjauninātā versija. Jauninājumi būtiski uzlabo pasaulē veiksmīgāko vidējās klases automobili.

    Ar vairāk nekā 30 miljoniem pārdotiem Passat pasaulē kopš šī modeļa nonākšanas tirgū 1973. gadā un ar vairāk nekā 9 000 Baltijā pārdotu iepriekšējās paaudzes modeļa vienību, atjaunotajam Passat ir visas iespējas kļūt par kārtējo favorītu. Passat Limo sākuma cena ir 25 900 eiro, Passat Variant – 27 200 eiro, bet jaudīgo Passat Alltrack iespējams iegādāties, sākot no 41 403 eiro.

    «Mēs esam lepni Baltijā uzņemt nākamās paaudzes Passat. Tas ir spilgts piemērs tam, cik apņēmīgi Volkswagen koncentrējas uz to, lai piedāvātu labāko braukšanas pieredzi un drošību, pateicoties industrijas jaunākajiem tehnoloģiju risinājumiem, 21. gadsimta autovadītājiem, kuri novērtē kvalitāti un jaudu,» norāda Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justs Nekrošus.

    Atjaunotais Passat kļūst par pirmo Volkswagen IQ.DRIVE modeli, pateicoties tādai jaunai palīgsistēmai kā Travel Assist, kas veicina ne tikai nākamā līmeņa drošību uz ceļa, bet arī nodrošina daļēji automatizētu braukšanu kruīza režīmā līdz 210 km/h.

    Passat kā pirmais Volkswagen modelis ir aprīkots ar jauno, ārkārtīgi efektīvo turbo dīzeļdzinēju 2.0 TDI Evo ar 110 kW/150 ZS. Četru cilindru dzinējs rada ievērojami mazāk CO2 izmešu nekā līdzvērtīgs dzinējs iepriekšējos modeļos. 2.0 TDI Evo dzinējam atjauninātajā Passat ir dubulta katalītiskā neitralizatora SCR sistēma un divkārša AdBlue dozēšana.

    Dzinēju klāstā ietilpst arī trīs benzīna dzinēji (TSI) ar 110 kW /150 ZS, 140 kW/190 ZS un 200 kW /272 ZS, kā arī trīs dīzeļdzinēji (TDI), kas attiecīgi nodrošina 88 kW/120 ZS, 140 kW/190 ZS un 176 kW/240 ZS. Visi dzinēji atbilst Euro 6d-TEMP emisiju standarta prasībām. Turklāt katrs jaunais Passat – gan ar benzīna, gan dīzeļdzinēju – standartā aprīkots ar daļiņu filtru (DPF).

    Tāpat nebijusi inovācija atjaunotājā Passat ir stūre, kas atpazīst autovadītāja pieskārienus, tādējādi nodrošinot interaktīvu saskarni tādai palīgsistēmai kā Travel Assist. Papildus tam pirmo reizi stūre ir aprīkota ar ārkārtas stūrēšanas palīgsistēmu (Emergency Steering Assist), kas uzlabo drošību, bremzējot neparedzētos manevros.

    Sperot soli tuvāk nākotnei, Volkswagen radījis unikālu priekšrocību atjaunotajā Passat – tagad Samsung viedtālrunis var kļūt par papildu atslēgu automašīnas atslēgšanai un iedarbināšanai. Tāpat ir iespējams drošā veidā nosūtīt šo mobilo atslēgu (Mobile key) draugiem vai ģimenei, lai arī viņi spētu izmantot viedtālruni kā automašīnas atslēgu. Bezmaksas katram klientam tiek nodrošinātas divās mobilās atslēgas.

    Atjaunotais Passat ir vien otrs modelis aiz pašreizējā Touareg, kas izvēles komplektācijā aprīkots ar IQ. LIGHT Matrix Led priekšējiem lukturiem. Šie lukturi pārsteidz ar iespaidīgu gaismas kontroli, padarot braukšanu tumšos apstākļos komfortablāku un drošāku. IQ. LIGHT Matrix Led izmanto priekšējo kameru signālus, navigācijas sistēmas datus, GPS signālus, stūrēšanas leņķi un ātrumu, lai kontrolētu atsevišķas LED diodes, atbalstot autovadītāju jebkurā situācijā.

    Šai Passat versijai ir pavisam jauna informācijas un izlaides sistēma Modular Infotainment Matrix (MIB3), kas nodrošina automašīnas pastāvīgo pieslēgšanu internetam, izmantojot Passat komplektācijā iekļauto SIM karti. MIB3 arī piedāvās straumēšanas pakalpojumus, interneta radio, interneta aplikāciju tehnoloģiju, hotspot funkciju, bezvadu Apple Carplay savienojumu un balss vadību.

    Atjauninātais Passat tirgū tiek piedāvāts ar jaunu aprīkojuma struktūru. Klientiem Latvijā ir iespēja izvēlēties starp divām aprīkojuma līnijām – Business (vidus līmenis) un Executive (augstākais līmenis). Abi šie varianti ir arī pieejami ar R-Line personalizēšanas iespējām.

    Turklāt atjauninātajam modelim ir divas neatkarīgas modeļa versijas – Passat GTE ar Plug-in hibrīda tehnoloģijas nodrošinātu pagarinātu nobraukšanas distanci (tikai ar elektromotoru) līdz 55 kilometriem (WLTP) un visu riteņu piedziņas Passat AlltrackPassat GTE cenas būs pieejamas, sākoties tā tirdzniecībai ap novembri.

    Vēl viens būtisks iemesls, kādēļ klientiem pasūtīt atjaunināto Passat, ir arī jaunā piecu gadu garantija jau standartā, nevis trīs gadu garantija, kā tas bija līdz šim.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē