• VIDEO: Jaunā Audi A3 sēdekļu apdari izgatavo no PET pudelēm

    Aizraujoši
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadri no video
    Ilgtspēja ir Audi korporatīvās stratēģijas galvenā vērtība, kas attiecināma gan uz tehnoloģijām, gan ražošanu. Līdzīgi kā modes nozare no PET pudelēm izgatavo apģērbus, somas un pat juvelierizstrādājumus, Audi no otrreizējiem izejmateriāliem izgatavo automobiļu sēdekļu apdari. Pirmais Audi modelis, kurā sēdekļi izgatavoti no pārstrādāta materiāla, ir ceturtās paaudzes Audi A3.

    No pudeles par tekstilmateriālu

    Valstīs, kur darbojas depozīta sistēma, nododot pudeles tukšās taras pieņemšanas automātos, iespējams saņemt atlīdzību. Piemēram, Vācijā tie ir 25 centi par pudeli, taču – kas notiek pēc tam? Kad pudeles ir nogādātas pārstrādes rūpnīcā, tās tiek sašķirotas pēc krāsas, izmēra un kvalitātes, bet vēlāk iekārta tās sasmalcina pavisam smalkos gabaliņos, kurus mazgā, izžāvē un izkausē.

    No šīs masas tiek izveidoti nepārtraukti plastmasas pavedieni. Kad tie ir izžuvuši, iekārta tos sagriež mazos gabalos un izveido granulas, kas tiek saspiestas tā, lai radītu diegus. Diegus, savukārt, uztin uz spolēm un izmanto noslēguma posmā, lai izgatavotu nepieciešamos materiālus.

    Vairāk nekā 100 PET pudeles vienā A3

    Vienas sēdekļu sistēmas izgatavošanai kopumā izmanto līdz pat 45 1,5 litra ietilpības PET pudelēm. Papildus tam vēl 62 PET pudeles tiek pārstrādātas, lai jaunajam Audi A3 izgatavotu paklājiņus. Otrreizēji izejmateriāli aizvien vairāk tiek izmantoti, lai izgatavotu arī citus interjera priekšmetus, tostarp izolācijas materiālus un absorbentus, bagāžas nodalījuma sānu paneļu apdari, bagāžas nodalījuma grīdu un paklāju. Pārstrādāto materiālu izmantošana Audi modeļos turpmākajos gados būtiski palielināsies.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē