• VIDEO: Huligāns Aizkrauklē spārda ielas malā stāvošus auto, policija noskaidro vainīgo

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Svētdien, 1. martā, Valsts policijā tika saņemta informācija par sociālajā vietnē ievietotu videomateriālu, kurā redzams, kā jaunietis Aizkrauklē tīšām bojā ielas braucamās daļas malā novietotās automašīnas.

    Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa likumsargi nekavējoties, vadoties pēc saņemtajiem materiāliem, noskaidroja vainīgo personu, pret kuru šobrīd ir ierosināts kriminālprocess. Tāpat autovadītāji aicināti ziņot policijai, ja konstatēts, ka Aizkrauklē naktī no 29. februāra uz 1. martu ir radušies kādi bojājumi viņu transporta līdzekļiem.

    Kā liecina sākotnējā informācija, 2004. gadā dzimis jaunietis 29. februāra naktī ap pulksten 23.50 nodarīja dažāda rakstura un pakāpes bojājumus vismaz 13 automašīnām, kas bija novietotas Aizkrauklē Lāčplēša ielas braucamās daļas malā. Jaunietis nolauza vai sabojāja transporta līdzekļu ārējos atpakaļskata spoguļus, kā arī vienai automašīnai, uzlecot uz tās, sabojāja motora pārsegu un jumtu, turklāt viņa darbības tika nofilmētas un video ievietots sociālajā vietnē.

    Par notikušo šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu un bojāšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

    Tā kā video materiālā ir dzirdamas arī citu cilvēku balsis, izmeklēšanas gaitā tiks skaidrota notikušā aculiecinieku iesaiste nozieguma izdarīšanā un iespējamā atbildība.

    Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa darbinieki aicina autovadītājus, kuru transporta līdzekļiem Aizkrauklē naktī no 29. februāra uz 1. martu ir nodarīti kādi bojājumi, par to ziņot likumsargiem, zvanot pa tālruņa numuru 110.

    Policija atgādina, ka mēs esam ne tikai uz ielām, uzraugot sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji ar mums var komunicēt un nodot informāciju, kas tiek ņemta vērā un pārbaudīta. Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šāda un cita veida pārkāpumiem, un norādām, ka policija vienmēr ir sazvanāma pa tālruņa numuru 110, un šādi informācija tiek nodota operatīvāk, kā arī ir lielāka iespēja pārkāpēju apturēt tajā pašā dienā, pārkāpuma izdarīšanas brīdī.

    Likumsargi arī uzsver, ka dižošanās ar pārkāpumu izdarīšanu, to filmējot, nav varoņdarbs, bet gan rupjš pārkāpums, par kuru ir paredzēts sods.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē