• VIDEO: Austrijas Alpos pilnībā nodedzis unikāls motociklu muzejs

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    19. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Crosspoint.tirol
    Aizvadītajā diennaktī pilnībā nodedzis augstākais muzejs Eiropā – unikālais motociklu muzejs Timmelsjohas kalnu pārejā Austrijā, vēsta ārzemju mediji un sociālie tīkli.

    Ugunsgrēks izcēlies agri no rīta un liesmas apņēma visu koka ēku, kurā sadegusi faktiski visa 3000 kvadrātmetrus plašā ekspozīcija – vairāk nekā 300 klasiskie motocikli, mašīnas un citas vēstures liecības.

    Muzejā atradās viena no lielākajām un vērtīgākajām motociklu kolekcijām Austrijā un Eiropā, ieskaitot klasiskos Brough Superior, Vincent, Matchless, Sunbeam, Zündapp un citus modeļus, kopumā no vairāk nekā 100 moto ražotājiem, ziņo specializētais portāls  Visordown.

    Muzejs bija ļoti iecienīts mototūristu vidū, jo atradās pie populāras kalnu pārejas, kas savieno Austriju un Itāliju. Tas bija augstākais muzejs Eiropā – 2175 metri virs jūras līmeņa.

    Muzeja ēku projektējis tiroliešu arhitekts Mihaels Brecs. Muzejs uzcelts 2016. gadā, un tā īpašnieki ir moto entuziasti, dvīņubrāļi Albans un Atilla Šaiberi, kuru tēvs Atilla Šaibers seniors savulaik bija profesionāls motosportists un pazīstams Tiroles tūrisma pionieris.

    “Mums ar brāli vienmēr ir patikuši motocikli, un kad mūsu kolekcija izauga līdz 20 vai 30 braucamrīkiem, mēs izdomājām izveidot paši savu muzeju. Šis ir mūsu sapņa piepildījums,” savulaik intervijā izdevumam The Telegraph par muzeja ideju stāstīja Atilla Šaibers.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē