• VIDEO: Mazda pirmais elektroauto: MX-30 krosovers

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    4. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Mazda izstrādājis savu savu pirmo pirmo elektromobili – MX-30 krosoveru, kuru varat pasūtīt jau tagad. Jaunizstrādātajam modelim ir unikāla dizaina durvis ar aizmugurējiem cilpveida stiprinājuma elementiem (angļu val. freestyle doors) un kompakta baterija, ar kuru būs iespējams veikt vairāk nekā 200 km distanci.

    Automobilis ar bateriju, nevis baterija ar riteņiem

    Stāstot par modeli Mazda MX-30, kas Eiropas automobiļu salonus sasniegs 2020. gada otrajā pusē, uzņēmuma Mazda Motor Europe prezidents un ģenerāldirektors Yasuhiro Aoyama uzsvēra:

    “Veidojot mūsu pirmo elektromobili ar bateriju, uzņēmuma dizaineri un inženieri izvirzīja ļoti skaidrus mērķus – šī automobiļa dizainam jābūt īpašam. Turklāt automobiļa vadīšanai jābūt patīkamai, t. i., tai jāgarantē visiem Mazda automobiļiem raksturīgais vadīšanas baudījums, un, būtiskākais, šim automobilim visā tā ekspluatācijas laikā jāgarantē sevišķi mazs emisiju daudzums.

    Esam salīdzinoši neliels uzņēmums, tādēļ cenšamies izmantot dažādas automobiļu elektrificēšanas iespējas. Šī modeļa veidošanas procesā koncentrējām visu savu uzmanību un centienus, tādēļ ceram, ka tas būs otrais modelis, kura nobraucamais attālums atbildīs klientu vajadzībām.

    Liela daļa žurnālistu, kuri izmēģināja jauno modeli, atzina, ka šis ir viens no nedaudziem elektromobiļiem, kas izceļas ar ierastajiem automobiļiem raksturīgām īpašībām. Vadīšanas baudījums ir automobiļu Mazda galvenā īpašība, tādēļ to piedzīvosiet arī ar mūsu elektromobili.”

    Uzmanība autovadītājam

    Jaunajā modelī braukšanas komfortu garantē dažādas tehnoloģiju pakotnē e-Skyactiv paredzētas sistēmas un aprīkojums, piemēram, automobiļa virsbūvē droši integrēta baterija, elektriskais dzinējs un transmisija, kas garantē lielāku virsbūves izturību un dinamisku vadīšanu.

    Turklāt, ņemot vērā to, kā autovadītājs pēc salonā dzirdamās dzinēja skaņas nosaka dzinēja griezes momentu un automobiļa ātrumu, automobiļu ražotāja Mazda inženieri modelī Mazda MX-30 ierīkoja elektronisko audiosistēmu, kas imitē dzinēja iekšdedzes radīto skaņu.

    Šī sistēma palīdz saglabāt vienmērīgu automobiļa ātrumu un garantē lielāku automobiļa stabilitāti. Turklāt automobiļa stabilitāti garantē arī unikāla sistēma G-Vectoring Control (GVC), kas pielāgota darbībai ar elektrisko dzinēju (e-GVC).

    Īpašs Kodo dizains

    Unikāla dizaina durvis ar aizmugurējiem cilpveida stiprinājuma elementiem (angļu val. freestyle doors) veido īpašu modeļa Mazda MX-30 virsbūves siluetu. 

    Salona apdarē izmantoti ekoloģiski materiāli, piemēram, dabīgās ādas vietā piedāvājam izvēlēties mākslīgo ādu. Centrālā mantu nodalījuma, kas ir it kā gaisā pakarināts, apdarē arī izmantots ekoloģisks korķa materiāls.

    Durvju apdare radīta no materiāliem, kas izgatavoti no pārstrādāta polietilēna tereftalāta (PET), bet atsevišķi sēdekļu pārvalku varianti ir pašūti no mūsu radītā Black Denim materiāla, kura sastāvā gandrīz 20 % ir pārstrādātu tekstiliju.

    Kas slēpjas aiz šī modeļa nosaukuma?

    Automobiļu ražotājs Mazda saīsinājumu MX izmanto vairākiem saviem produktiem, kas projektēti ar nolūku izaicināt tobrīd automobiļu rūpniecībā iesakņotus nosacījumus, piemēram, divu sēdekļu sporta modelim MX-5, kuru projektējām tobrīd, kad citi ražotāji vairījās no šī tipa automobiļiem.  

    Automobiļa specifikācijas

    Mazda MX-30 automobili jau iespējams pasūtīt vairākās ES valstīs. Eiropas automobiļu salonus tas sasniegs 2020. gada otrajā pusē.

     

    Virsbūves veids

    Pilsētas visurgājējs (SUV)

    Sēdvietu skaits

    5

    Kopējais garums × kopējais platums × kopējais augstums

    4395 mm × 1795 mm × 1570 mm

    Riteņu bāze

    2655 mm

    Dzinējsistēma

    e-SKYACTIV

    Priekšējā piekares sistēma

    MacPherson veida

    Aizmugurējā piekares sistēma

    Torsiona

    Stūres sistēma

    Zobstieņa mehānisms

    Bremzes (priekšējās, aizmugurējās, kontroles sistēma)

    Ventilējami diski, viengabala diski, reģenerācijas bremžu sistēma

    Riteņu izmērs

    215/55R18

    Baterija

    Veids

    Litija jonu baterija

    Elements

    Prizmas

    Kopējais spriegums

    355 V

    Kopējā jauda (baterijas tilpums)

    35,5 kWh

    Dzinējs

    Veids

    Maiņstrāvas (AC), sinhronais

    Dzesēšanas sistēma

    Dzesēšana ar ūdeni

    Uzlādēšana

    Pastāvīgā strāva (DC)

    COMBO specifikācijas

    Maiņstrāva (DC)

    Lielākā ieejas jauda 6,6 kW

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē