• VID atklāj kravas automobilī paslēptu nedeklarētu skaidru naudu – vairāk nekā 15 800 eiro

    Nauda
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    16. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: vid.gov.lv
    Veicot kontroles pasākumus uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa mēģinājumu nedeklarējot ievest Latvijā skaidru naudu 15 816 eiro apmērā. Nedeklarētā skaidrā nauda bija paslēpta kravas automobiļa kabīnē zem priekšējā paneļa.

    Šī gada 13.februārī Silenes muitas kontroles punktā iebrauca kāds kravas transportlīdzeklis, ko vadīja Baltkrievijas pilsonis. Transportlīdzeklim bija Krievijas Federācijas reģistrācijas numuri.

    Uzsākot kontroli, muitas amatpersonas transportlīdzekļa vadītājam jautāja, vai viņš pārvieto deklarējamas preces, ko nav norādījis akcīzes preču pārvietošanas paziņojumā, skaidru naudu vairāk nekā 10 000 eiro apmērā vai personiskajam patēriņam paredzētus dzīvnieku izcelsmes produktus, kuru ievešana ir aizliegta. Uz muitas amatpersonu jautājumiem transportlīdzekļa vadītājas atbildēja noliedzoši. 

    Veicot transportlīdzekļa kabīnes kontroli, muitas amatpersonas atklāja, ka zem priekšējā paneļa ir paslēpts liels skaits 50 eiro nominālvērtības banknošu, vairākas citu nominālvērtību eiro banknotes, kā arī Krievijas Federācijas rubļi un Baltkrievijas Republikas rubļi. Pārrēķinot citu valstu valūtu eiro, konstatēts, ka kopējā nedeklarēto skaidrās naudas līdzekļu summa ir 15 816 eiro.

    Par normatīvajos aktos noteiktā skaidras naudas deklarēšanas pienākuma neizpildīšanu uzsākts administratīva pārkāpuma process.

    VID atgādina!

    Šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu (gan iebraucot, gan izbraucot) vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, jebkurai personai ir pienākums deklarēt skaidru naudu, ja tās apmērs ir 10 000 eiro vai vairāk. Fiziskajai personai rakstveidā jāaizpilda skaidras naudas deklarācijas veidlapa, tajā sniegto ziņu patiesumu apliecinot ar parakstu un, šķērsojot valsts ārējo robežu, tā jāiesniedz muitas amatpersonai.

    Par normatīvajos aktos noteiktā skaidras naudas, ko, šķērsojot valsts robežu, ieved Latvijas Republikā vai izved no tās, deklarēšanas pienākuma neizpildīšanu piemēro naudas sodu divdesmit procentu apmērā no summas, kuru ir pienākums deklarēt.

    Šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu (gan iebraucot, gan izbraucot) vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, jebkurai fiziskai personai ir pienākums deklarēt skaidro naudu, ja tās apmērs ir ekvivalents vai pārsniedz 10 000 eiro. Šķērsojot Latvijas Republikas valsts robežu (gan iebraucot, gan izbraucot) vietās, kur tā ir arī Eiropas Savienības ārējā robeža, jebkurai fiziskai personai ir pienākums deklarēt skaidro naudu, ja tās apmērs ir ekvivalents vai pārsniedz 10 000 eiro.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē