• Velo sezonas ievadā par 30% sarucis satiksmes negadījumos cietušo velobraucēju skaits

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    Aizvadīts pirmais šī gada aktīvās velosezonas mēnesis, kas pagājis Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) velodrošības kampaņas “Tuvāk NĒ!” zīmē, aicinot autovadītājus un velosipēdistus ievērot drošu intervālu satiksmē. Valsts policijas dati liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, vērojama pozitīva tendence un samazinājies gan satiksmes negadījumu daudzums ar velosipēdu iesaisti, gan par 30% sarucis cietušo velosipēdistu skaits.

    No gada sākuma līdz šim brīdim reģistrēti 217 ceļu satiksmes negadījumi ar velosipēdistu iesaisti, kuros ievainojumus guvuši 135 velosipēdisti, bet 3 diemžēl gājuši bojā. Salīdzinājumam – šajā periodā pērn reģistrēts 258 negadījumi ar 182 ievainotajiem un 5 bojāgājušajiem. Arī maija mēnesī redzama pozitīva tendence, jo salīdzinājumā ar pērnā gada velo sezonas sākumu, kad dažādus savainojumus satiksmes negadījumos guva 113 velosipēdisti, šogad cietušo skaits ir samazinājies līdz 79.

    “Uzrunājot satiksmes dalībniekus un aicinot tikai mazliet vairāk padomāt par saviem ikdienas paradumiem, varam gūt ļoti labus rezultātus. Darbs turpināsies, tomēr jau tagad varam teikt, ka gan izvietotās informatīvās zīmes un plakāti, gan turbulences ietekmes uz satiksmes dalībniekiem vizuālais skaidrojums un aicinājums ikdienā ievērot drošu intervālu ir veicinājis slikto ieradumu laušanu,” gandarījumu pauž CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

    Rīgas ielās aptaujātie autovadītāji un velosipēdisti atzīmē, ka pēdējos gados uzlabojas savstarpējās attiecības dažādu satiksmes dalībnieku starpā uz ceļa un ir vērojama lielāka sapratne vienam pret otru.

    Kā norāda viens no aptaujātajiem autovadītājiem: “Neuzmanības pamatā ir steiga. Dažas ietaupītās minūtes neatsver risku, ko rada ātrāks un bieži vien agresīvāks braukšanas stils, kurā netiek ņemtas vērā mazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku intereses.” Savukārt cits atzīst, ka, lai vai ar kādu transportlīdzekli pārvietojies, visa pamatā ir cieņa un rēķināšanas vienam ar otru.

    Noskaties, ko par attiecībām satiksmē domā auto un velo braucēji:

    Arī CSDD veiktais eksperiments no gaisa, ar dronu sekojot riteņbraucējam dažādos ceļu satiksmes posmos, apliecina, ka, pilsētas satiksmē vērojami labi rezultāti un drošas telpas intervālu ievēro lielākā daļa jeb 71 % no visiem novērotajiem autobraucējiem. Tomēr satiksmes dalībniekiem jābūt vērīgākiem ārpus apdzīvotām vietām, kur, pieaug transportlīdzekļu kustības ātrumam, novērots, ka drošu intervālu, apbraucot velosipēdistu, ievēro mazāk nekā puse autovadītāju.

    CSDD atgādina, ka autovadītājiem un velosipēdistiem, vienam otru apbraucot, jāievēro drošs intervāls – pilsētas vidē pie nelieliem ātrumiem intervālam jābūt vismaz 1 metram, ārpus apdzīvotām vietām un pilsētā, braucot ar ātrumu virs 50 km/h – vismaz 1,5 metriem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē