• Vai videoreģistratori ir jāreģistrē?

    Jautājumi & atbildes
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    17. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia
    Videoreģistrators var kalpot par svarīgu pierādījumu gadījumā, ja esat nokļuvis ceļu satiksmes negadījumā, bet cietušo viedokļi par šo incidentu atšķiras. Vai mūsu uzņemtais video kalpos par pierādījumu, ja mašīnā uzstādītā kamera nav reģistrēta?

    Iegādājoties jauno ģimenes auto, sieviete vēlējusies spēkratu aprīkot ar videoreģistratoru, lai nodrošinātos pret nepatīkiem pārpratumiem ceļu satiksmē. Sieviete to vēlējusies izdarīt oficiāli, lai netiktu saņemts sods un nofilmēto materiālu varētu arī izmantot.

    Kā stāsta persona, tad nav nemaz tik viegli bijis noskaidrot, kur šo reģistrācijas procesu veikt, un vai tas maz nepieciešams. CSDD šādu informāciju nav sniegusi, bet citu instanšu kontakti arī nav izrādījušies lietderīgi.

    "Gribējām kā labāk, bet beigās sanāksim kā vaininieki,'' stāsta sieviete.

    Datu valsts inspekcijā norāda, ka kopš 2018. gada maija reģistrēšana vairs nav nepieciešama, kad spēkā stājās Vispārīgā datu aizsardzības regula.

    Atzinīgi to vērtē arī Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis. «Kādu laiku atpakaļ, kad bija prasība par reģistrēšanu, ceļu satiksmes negadījumos cilvēki šaubījās, vai iegūtais pierādījums būs leģitīms. Videoieraksts var kalpot kā viens no pierādījumiem konkrētajā lietā, palīdzot policijai noskaidrot patiesību,» norāda Krapsis.

    Vairāk Bez Tabu sižetā:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē