• Vai autovadīšanas apliecību iespējams atjaunināt attālināti?

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    23. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: CSDD
    Līdzīgi kā pasei vai identifikācijas kartei, arī autovadīšanas apliecībai ir noteikts derīguma termiņš. Kā rikoties, ja atrodaties ārzemēs, bet nepieciešams atjaunot tiesības?

    Jautājums

    No CSDD atnācis paziņojums, ka manai vadītāja apliecībai beidzies derīguma termiņš. Šobrīd dzīvoju un strādāju Vācijā un pašlaik neplānoju doties uz dzimteni. Vai šo procesu nevar kaut kā izdarīt elektroniski, tiesības atsūtot pa pastu?

    Atbilde

    Ja esat Latvijas pilsonis, kas deklarējies Vācijā, tad uz Latviju nebūs jābrauc. Patiesībā šo procesu Latvijā izdarīt nebūs iespējams, jo tiesības ir jāatjauno zemē, kurā esat deklarējies, šajā gadījumā Vācijā. Ja dzīvesvieta deklarēta Latvijā, būs jāplāno ceļojums – attālināti šo procesu nav iespējams veikt.

    Šeit izraksts no CSDD:

    Vadītāja apliecību atjauno personai, kura pastāvīgi dzīvo Latvijā un kuras dzīvesvieta ir Latvijā.

    Vadītāja apliecību var atjaunot tikai klātienē jebkurā CSDD klientu apkalpošanas centrā, kurā pieņem transportlīdzekļa vadītāja kvalifikācijas iegūšanas eksāmenus un izsniedz vadītāja apliecības.

    Transportlīdzekļu vadīšanas tiesības un transportlīdzekļu vadītāja apliecību var iegūt un atgūt likumā noteikto vecumu sasniegusi persona:

    1) kuras pastāvīgā dzīvesvieta atbilstoši iesniegtajiem dokumentiem vai saskaņā ar valsts reģistros pieejamo informāciju ir Latvijā vai kura var pierādīt, ka pēdējos sešus mēnešus ir mācījusies Latvijā. Šā panta izpratnē personas pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, ja pastāv kāds no šādiem nosacījumiem:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē