• FOTO: Uz Latvijas-Lietuvas robežas izveidojusies 16 kilometrus gara automašīnu rinda

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    2. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LTV
    Uz Latvijas-Lietuvas robežas Latvijas pusē pirms Grenctāles izveidojusies 16 kilometrus gara automašīnu rinda, aģentūrai LETA norādīja Autotransporta direkcijas pārstāve Zane Plone.

    «Cik noprotams, rinda veidojas, jo vieglo automašīnu plūsma novirzīta uz šo konkrēto punktu, kas kopš šodienas palicis kā vienīgais, caur kuru privātais transports var šķēršot robežu,» skaidroja Plone. 

    Viņa norādīja, ka kravas automašīnām joprojām atvērti kopā trīs pārejas punkti. Šajā rindā gan stāv arī kravas automobiļi, jo tas ir taisnākais ceļš.

    Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris aģentūrai LETA norādīja, ka garās rindas rašanās iemesls ir Lietuvas jaunieviestie pasākumi robežpunktu pārbaudēs, kas būtiski samazina kravas plūsmas ātrumu. Tiesa gan, situācija ceturtdienas vakarā ir jau uzlabojusies un garā rinda ir sakustējusies. 

    Beķeris skaidroja, ka patlaban ministrija ar Lietuvas kolēģiem mēģina panākt vienošanos par elastīgāku medicīnisko pārbaužu procesu. 

    «Telefonsarunā ar Lietuvas kolēģi aicināju nekavējoties risināt kravas automašīnu rindas problēmu uz Latvijas un Lietuvas robežas, kopā ar citām valsts institūcijām strādājam, lai problēmu maksimāli ātri atrisinātu,» sociālajā tīklā Twitter ceturtdienas vakarā ierakstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

     

    Satiksmes regulēšanā iesaistījusies arī Valsts policija. Beķeris pauda, ka sastrēgums mazināsies tuvāko stundu laikā.

    Kā ziņots, Lietuva un Igaunija atjaunojusi robežkontroli uz robežas ar Latviju, tāpēc robežu drīkst šķērsot tikai kaimiņvalstu noteiktās vietās.

    Ārlietu ministrija iepriekš informēja, ka no šodienas ceļotāji Latvijas-Lietuvas robežu var šķērsot tikai vienā robežpunktā – Grenctālē, savukārt kravas pārvadājumiem situācija nemainās, proti, izmantojami trīs robežpunkti – Grenctāle, Rucava un Medumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē