• Uz Latvijas-Baltkrievijas robežas rindā gaida aptuveni 300 kravas transportlīdzekļi

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    25. novembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Foto: Bauskasdzive.lv
    Attēlam ir ilustratīva nozīme.
    Baltkrievijas pusē pie robežas iebraukšanai Latvijā caur Silenes muitas kontroles punktu rindā gaida aptuveni 300 kravas transportlīdzekļi, bet caur Pāterniekiem mazāks skaits, atsaucoties uz Baltkrievijas Valsts muitas komitejas sniegto informāciju aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienestā.

    Saskaņā ar Baltkrievijas Valsts muitas komitejas sniegto informāciju, kravas transportlīdzekļu rinda pie Baltkrievijas-Lietuvas robežas ir aptuveni 1000.

    VID aģentūrai LETA skaidroja, ka Silenes un Pāternieku muitas kontroles punktos pašlaik intensīvi turpinās rekonstrukcijas darbi, kā rezultātā, piemēram, Silenē no piecām joslām iebraukšanas virzienā patlaban darbojas tikai divas.

    Šāda situācija ir īslaicīga, jo ir panākta vienošanās ar muitas kontroles punktu rekonstrukciju veicošiem būvniekiem par pagaidu papildus trešās joslas izmantošanu iebraucošajam transportam. Pagaidu papildus josla tiks izveidota, lai no Baltkrievijas iebraucošās kravas automašīnas varētu ātrāk šķērsot robežu.

    Rekonstrukcijas darbu norise ir būtiskākais faktors, kas ietekmē robežas šķērsošanas ātrumu arī Pāterniekos, kur iebraukšanas virzienā šobrīd darbojas arī tikai divas joslas.

    Papildus jāņem vērā, ka katram robežšķērsotājam, tajā skaitā kravas transporta līdzekļa vadītājam, ir jāaizpilda elektroniski «Covidpass.lv» ieceļotāju apliecinājuma anketa, kas mēdz sagādāt grūtības un tā rezultātā robežas šķērsošanai tiek patērēts ilgāks laiks, norādīja VID.

    Pēc VID rīcībā esošās informācijas Valsts robežsardzes darbinieki sniedz visu nepieciešamo atbalstu kravas transporta līdzekļu vadītājiem to aizpildīšanā.

    Rindu veidošanos ietekmē arī situācija uz Baltkrievijas-Lietuvas robežas, jo arī citu valstu kravas transporta kompānijas izvēlas maršrutus caur Latviju, kur, viņuprāt, robežas šķērsošana aizņemtu īsāku laiku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē