• Uz ielām arvien vairāk velosipēdistu — policija atgādina par satiksmes drošību

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, iedzīvotāji ir aicināti sabiedriskā transporta vietā izvēlēties alternatīvus pārvietošanās līdzekļus, piemēram, velosipēdu. Arī šī brīža laikapstākļi ir atbilstoši un labvēlīgi tam, lai pārvietotos ar riteni. Tādēļ Valsts policija atgādina – visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka ceļu satiksmē palielināsies velosipēdistu skaits. Līdz ar to gan autovadītājiem, gan gājējiem un arī velosipēdistiem ir jābūt modriem un vērīgiem, lai neapdraudētu viens otru.

    Gan pilsētās, gan ārpus tām riteņbraucēju aktivitāte ar katru dienu palielinās, tāpēc Valsts policija aicina ne tikai autobraucējus un gājējus būt vērīgiem, bet arī pašus velosipēdistus būt uzmanīgiem un parūpēties par savu drošību, piedaloties ceļu satiksmē. Šogad līdz 22. martam fiksēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti riteņbraucēji, šajos negadījumos cietuši 42, bet bojā gājuši divi velosipēdisti.

    Valsts policija vērš uzmanību, ka gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance vienam no otra. Velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus. Velosipēdistam ir jāatceras, ka braucot pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam. Piedaloties satiksmē ar velosipēdu, nedrīkst aizmirst par pareizi aprīkotu velosipēdu ar gaismu atstarojošiem elementiem un ķiveri savai drošībai!

    Tāpat Valsts policija atgādina, ka ne tikai pieaugušajam ir jārūpējas par savu drošību, bet arī mazajiem satiksmes dalībniekiem. Aicinām vecākus pārrunāt ar saviem bērniem ceļu satiksmes noteikumus un atgādināt par satiksmes drošību, pārvietojoties ar velosipēdu.

    Būtiski ir arī parūpēties par sava velosipēda drošību – lai nenokļūtu nepatīkamā situācijā un braucamrīks nenonāktu zagļa rokās, ir jāievēro vairāki drošības ieteikumi: velosipēds jāpieslēdz ar kvalitatīvu drošības saslēgu, ja iespējams tas jānovieto videonovērošanas kameru tuvumā, uz velosipēda vai tā groziņā nedrīkst atstāt vērtīgas mantas un velosipēds jāpieslēdz pie droša statīva!

    Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību – ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē