• Turcijas WRC posmā negaidīti uzvar brits Elfins Evanss

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    20. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Elfins Evanss
    Foto: Red Bull
    Elfins Evanss
    Pasaules rallija čempionāta (WRC) piektais posms, Turcijas rallijs, uzskatāmi parādīja, cik ātri viss var sagriezties kājām gaisā autosporta sacensībās – uzvaru svinēja brits Elfins Evanss (Toyota Gazoo Racing), kurš dienas sākumā atradās vien ceturtajā pozīcijā.

    Turcijas rallijs jau ar pirmajiem ātrumposmiem sagādāja intrigu – sacensību vadībā pēc pirmās dienas bija vecmeistars Sebastjans Lēbs (Hyundai), kurš kārtejo reizi koķetē ar aiziešanu no WRC, ka šis varētu būt viņa pēdējais starts pasaules čempionātā.

    Pēc uzvaras eiforijas savā mājas sacīkstē, Rally Estonia, itin ātri realitātē tika atgriezts Ots Tanaks (Hyundai), kurš sūdzējās par braukšanu lielos putekļos un neizdevīgu starta pozīciju. Igaunim piebalsoja arī viņa komandas biedrs Tjerī Nevils.

    Tomēr sacensību iznākumu vairāk noteica nevis putekļi, bet gan akmeņi. Tā pēdējās, trešās sacensību dienas pirmajā ātrumposmā riepas pārsita teju visi vadošie piloti, un vadībā nonāca Evanss, kuram izdevās no šīs ligas izvairīties. Divus ātrumposmus pirms Turcijas rallija beigām britu pilota pārsvars pār tuvāko sekotāju, iepriekšējās dienas līderi Nevilu bija 42 sekundes, kuras beļģis cerēja atvinnēt, tomēr finišā viņus joprojām šķīra 35 sekundes.

    Evansam šī bija trešā WRC uzvara karjerā.

    Priekšpēdējā ātrumposmā dzinēja problēmu dēļ no rallija izstājās Sebastjens Ožjērs (Toyota Gazoo Racing), kurš tobrīd atradās trešajā pozīcijā un WRC kopvērtējuma galvgalī. Ožjēram nepapildinot punktu krājumu, savukārt Evansam uzvarot šajā rallijā un saņemot vēl divus papildus punktus par ceturto labāko rezultātu Power Stage posmā, britu pilots kļuvis arī par kopvērtējuma līderi, apsteidozt francūzi par 18 punktiem. 

    WRC kalendārā atlikuši tikai divi posmi Itālijā, Sardīnijā, un Beļģijā, Iprā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē