• Traģiskajā avārijā ar bojāgājušu bērnu un 8 pasažieriem Volvo vadītājs bijis 2,99 promiļu reibumā

    Sabiedrība
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde
    Kā jau tika ziņots, 10.jūnija vakarā Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada Kaunatas pagastā avarēja un iebrauca ezerā Volvo markas automašīna. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Rēzeknes iecirkņa likumsargi, kuri konstatējuši, ka ceļu satiksmes negadījuma rezultātā ir gājis bojā viens no pasažieriem, savukārt vēl seši cilvēki ir guvuši dažādas traumas un nogādāti medicīnas iestādē.

    Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka 10.jūnijā ap pulksten 17.45, kāds 1979.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu pa grants ceļu, netika galā ar tās vadību, ietriecās kokā un pēc sadursmes iebraucis ezerā. Kopumā automašīnā tobrīd atradušies astoņi cilvēki, kas vien ir rupjš ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums. Četri automašīnas pasažieri bija nepilngadīgi. Skaidrojot autovadītāja personību, konstatēts, ka vīrietim nebija likumā noteiktajā kartībā iegūto transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, automašīna nebija apdrošināta un uz tās bija uzstādītas cita transportlīdzekļa numurzīmes.

    Tāpat, saņemot alkohola koncentrācijas analīzes rezultātus, konstatēts, ka vīrietis pie stūres bija sēdies 2.99 promiļu stiprā alkohola reibumā.

    Šīs neapdomīgās, bezatbildīgās un pārgalvīgās pieaugušo rīcības rezultātā negadījuma notikuma vietā gāja bojā viens no bērniem, savukārt vēl trīs, no kuriem divi ir mazgadīgie, turpina ārstēties medicīnas iestādē.

    Saistībā ar notikušo VP Rēzeknes iecirknī uzsākts kriminālprocess un procesa ietvaros nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

    Valsts policija vēlreiz uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt šīs negadījums kārtējo reizi apstiprina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

    Pirmsskolas vecuma bērni vēl nav patstāvīgi ceļu satiksmes dalībnieki, par viņiem atbild vecāki, kuriem ir jārūpējas, lai tiktu ievēroti visi pārvadāšanas noteikumi. Tieši pieaugušie ir tie, kas veido bērnu attieksmi pret drošības noteikumu ievērošanu, vispārliecinošāk – ar savu piemēru. Pieredze liecina, ka pat nelielas sadursmes gadījumā vai strauji bremzējot automašīnu un mainot braukšanas virzienu, automašīnas salonā nepareizi novietots un nepiesprādzēts bērns var gūt smagas traumas, vai arī zaudēt dzīvību.

    Vēlamies atgādināt, ka bērnus, kuru augums nepārsniedz 150 cm, automašīnā drīkst pārvadāt tikai un vienīgi piesprādzētu ar drošības jostu, bērna vecumam un svaram piemērotā sēdeklītī vai uz bērna svaram atbilstoša paliktņa.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē