• Tiks prezentēta neatliekami remontējamo ceļu interaktīvā karte

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    19. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Čīka / LETA
    Šodien plkst.12 Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) telpās notiks preses konference par valsts autoceļu stāvokli un pašvaldību aptaujas rezultātā tapušo interaktīvo karti, kas parāda viskritiskākos ceļu posmus Latvijā, aģentūru LETA informēja LPS.

    Preses konferencē piedalīsies LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, biedrības «Latvijas Ceļu būvētājs» (LCB) valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš, LPS padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš un LPS sistēmu analītiķis Jānis Upenieks.

    Kā norāda Kaminskis, atbilstoši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) plānotajai administratīvi teritoriālajai reformai un jaunajām novadu robežām, kā arī paredzētajām pārmaiņām citās jomās no iedzīvotājiem attālināsies ne vien novadu centri, bet tālāk aizvirzīsies arī skolas, bērnudārzi, veselības aprūpes un citu iestāžu pakalpojumi.

    Savukārt ceļi turpina pasliktināties, un daudzi jau tagad ir katastrofālā stāvoklī.

    «Tāpēc mēs esam izanalizējuši valsts reģionālo un valsts vietējo ceļu stāvokli, to uzskatāmi parādot ar interaktīvas kartes palīdzību, un aicinām Satiksmes ministrijai un VARAM nekavējoties sagatavot plānu vismaz pašvaldību norādīto viskritiskāko valsts ceļu posmu sakārtošanai,» norāda priekšsēdis.

    Lai aktualizētu jautājumu, vai reformas Latvijā tiešām tiek plānots īstenot bez atbilstošas ceļu infrastruktūras un vai tas vispār ir iespējams, LPS un LCB preses konferencē iepazīstinās ar pašvaldību vajadzībām un piedāvātajiem risinājumiem to teritorijā esošo valsts autoceļu sakārtošanai.

    Pasākumā tiks prezentēta jaunā interaktīvā autoceļu karte, kas izveidota, pamatojoties uz LPS apkopotajiem datiem no 77 pašvaldībām par kritiskajiem ceļu posmiem. Kartē iezīmēti un aprakstīti tie valsts reģionālie un vietējie autoceļi un ceļu posmi, kam neatliekami nepieciešams remonts, lai pašvaldību iedzīvotājiem būtu nodrošināta iespēja nokļūt centrā – uz skolu, bērnudārzu, darbu, pie ārsta, uz kultūras un sporta pasākumiem, uz savu pašvaldību, kā arī uzņēmējiem būtu garantēti normāli darba apstākļi.

    «Protams, ka, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu, situācija vēl mainīsies, un nāks klāt jauni ceļu posmi, kas neatliekami jāsaved kārtībā. Tāpēc vērsīsimies pie Ministru prezidenta un atbildīgajām ministrijām ar priekšlikumu pirms reformas uzsākšanas precīzi apzināt situāciju, nekavējoties izstrādāt programmu šo ceļu remontiem un paredzēt nepieciešamo finansējumu,» pauž LCB valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

    Viņš norāda, ka jau tagad redzams, ka pašreizējais autoceļu stāvoklis traucē iedzīvotājiem normāli aizvest bērnus uz skolu, veciem cilvēkiem nokļūt pie ārsta, bet uzņēmējiem saņemt un piegādāt preces un sniegt pakalpojumus.

    Neatliekami remontējamo ceļu interaktīvā karte ir izveidota, izmantojot LPS un LCB veiktās pašvaldību aptaujas rezultātus, un to sagatavojis LPS sistēmu analītiķis Jānis Upenieks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē