• Terehovas muitnieki kukuļus slēpuši lukturīšos un zem formastērpu uzplečiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts policija
    Šogad pavasarī Terehovas robežkontroles punktā aizturētie muitnieki ņemtos kukuļus no autovadītājiem slēpuši zem formastērpu uzplečiem un dienesta skapīšos, šodien žurnālistiem pastāstīja prokurori Džena Andersone un Kaspars Andruškins.

    Kopumā kukulņemšana konstatēta piecu mēnešu garumā un ņemtās summas bijušas, sākot ar vienu, diviem eiro.

    No kravas automašīnu vadītājiem ņemtie kukuļi slēpti formastērpos, piemēram, speciāli izšūtā kabatiņā un zem formastērpa uzplečiem. Tāpat nauda slēpta dienesta lukturīšos.

    Divas muitnieku maiņas muitas kontroles punkta administratīvajā ēkas ģērbtuvē bija izveidojušas slēptuves. Viena maiņa apģērbu skapītī naudu likusi cepurē, bet otra muitnieku maiņa naudu slēpusi speciāli izveidotā slēptuvē aiz skapīša.

    Jau ziņots, ka prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai četras krimināllietas, kurās kopumā 20 muitas amatpersonām celtas apsūdzības par kukuļu pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

    Kriminālvajāšanai VID Iekšējās drošības pārvalde šo lietu pret 21 muitas amatpersonu nodeva 30.septembrī. 

    Krimināllieta daļā pret vienu muitas amatpersonu prokuratūrā tika izbeigta, jo persona nomira.

    Ar pieciem apsūdzētajiem prokuratūrā noslēgtas vienošanās par vainas atzīšanu un sodu, nododot krimināllietas tiesai vienošanās procesa kārtībā. Krimināllietas pret pārējiem 15 muitniekiem nodotas izskatīšanai tiesai vispārējā kārtībā.

    Prokuratūra norādīja, ka pirmstiesas kriminālprocesu pabeigšana mazāk nekā astoņu mēnešu laikā tik apjomīgās krimināllietās bija iespējama konstruktīvas un profesionālas sadarbības rezultātā ar VID Iekšējās drošības pārvaldi.

    Jau ziņots, ka aprīlī sākotnēji aizdomās par korupciju Terehovas muitas kontroles punktā tika aizturētas 29 amatpersonas, no kurām 21 atzīta par aizdomās turēto.

    Terehovā uz Latvijas-Krievijas robežas atrodas robežkontroles punkts un muitas kontroles punkts. Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka jau iepriekšējos gados tiesībsargājošās iestādes par dažādiem nodarījumiem aizturējušas šo punktu robežsargus un muitniekus.

    Skaļākā aizturēšana notika pirms aptuveni 14 gadiem. Toreiz tiesībsargājošās iestādes par dažādiem noziegumiem aizturēja vairākus desmitus muitnieku, robežsargu, policistu un privātpersonu.

    Terehovas muitas kontrolpunkta amatpersonas par transportlīdzekļu un kravu nenovirzīšanu kontrolei un tās neveikšanu pieņēmušas materiālas vērtības vai guvušas citādu mantisku labumu sev un saviem ģimenes locekļiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē