• Taksometru uzņēmumi vēršas pret jauno braucienu atskaišu formu

    Taksometrs
    Ziņu aģentūra LETA
    12. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Publicitātes foto
    Ilustratīvs foto
    Vairāki ar taksometru nozari saistīti uzņēmumi vēstulē atbildīgajām iestādēm vērsušies pret prasību braucienu atskaites no 1.jūlija nosūtīt citā formātā.

    Vēstuli parakstījuši transporta pakalpojumu platformas Yandex.Taxi un Bolt Technologies, taksometru skaitītāju pārdošanas un servisa kompānijas SIA MTS service un automobiļu rezerves daļu un piederumu tirgotāja SIA PTC Konversija pārstāvji.

    Kompānijas vēstulē vēršas pret VID prasību, kas paredz no šā gada 1.jūlija pēc katra pasažieru komercpārvadājuma nosūtīt datus par veikto pārvadājumu braucienu atskaitēm jaunā formātā, šim mērķim ieviešot kādu jaunu ierīci vai citu tehnisku risinājumu.

    Tomēr, pēc uzņēmuma pārstāvju vēstītā, VID nav snieguši paskaidrojumus vai tehnisku informāciju par to, kā šis risinājums darbosies, un citkārt nav reaģējuši uz nozares pārstāvju pieprasījumiem.

    Nozares pārstāvji vēstulē apgalvo, ka VID iepriekš likuši saprast, ka jaunā prasība tiks ieviesta 2024.gadā, taču jaunais noteiktais datums mainīts. Vēstules adresanti pauž, ka šādā termiņā prasību izpildei nav iespējams kvalitatīvi sagatavoties.

    Saistībā ar to taksometru nozares pārstāvji aicina vēstules adresātus – VID ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi, Latvijas Republikas tiesībsargu Juri Jansonu, finanšu ministru Jāni Reiru (JV), satiksmes ministru Tāli Linkaitu (JKP), Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu un ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu (NA) – pārvērtēt esošajos Ministru kabineta noteikumos noteiktās prasības un atlikt pārejas noteikumos ietverto prasību – iesniegt braucienu atskaites – stāšanos spēkā uz vismaz sešiem mēnešiem, vai, vislabāk, uz 2024.gadu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē