• Šogad uzsvaru liks uz vidējā ātruma kontroles sistēmas ieviešanu

    Auto
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    1. marts, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    Balstoties uz iepriekšējos gados veiktā darba rezultātu analīzi, Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes dalībnieki lēma atbalstīt vidējā ātruma kontroles ieviešanu kā vienu no galvenajām 2021.gada aktivitātēm. Padomes locekļi vienojās 2021. gadā atbalstīt 26 ceļu satiksmes negadījumu novēršanas un profilakses projektus un pasākumus par kopējo summu 1.8 miljoni eiro. Padome vienojās lūgt iekļaut ceļu satiksmes drošības tematiku sabiedriskajā pasūtījumā sabiedriskajiem medijiem.

    Satiksmes ministrs Tālis Linkaits norādīja: “Viens no galvenajiem pasākumiem 2021. gadā ir plānotais vidējā ātruma kontroles ieviešanas projekts, ko realizēs VAS Latvijas valsts ceļi.

    Citu valstu, kā arī Latvijas prakse liecina, ka sistemātiski veikta ātruma kontrole ievērojami samazina ceļu satiksmes negadījumu skaitu un seku smagumu. Šo ņemot vērā, plānojam sākt izvietot uz Latvijas ceļiem vidējā ātruma kontroles mērierīces, kas kopīgi ar stacionārajiem radariem nodrošinās arvien plašāku kontroles klātbūtni ceļu satiksmē."

    Padomes locekļi iepazinās ar ceļu satiksmes drošības statistikas (ceļu satiksmes negadījumi un pārkāpumi ceļu satiksmē) 2020.gadā rezultātus. Valsts policijas pārstāvis Normunds Krapsis uzsvēra, ka pērn uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši 139 cilvēki, tostarp 10 bērni. Tie ir sliktāki rezultāti nekā gadu iepriekš.

    Vienlaikus Krapsis norādīja, ka pandēmijas apstākļos, kad Latvijā ir ieviesta virkne dažādu ierobežojumu, būtiski ir samazinājies negadījumu skaits uz valsts ceļiem. Iekšlietu ministrs akcentēja katastrofālo dzērājšoferu skaita palielināšanos un aicināja izvērtēt iespēju atgriezties pie administratīvā aresta atjaunošanas. Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka, ceļu satiksmes drošības uzlabošanas pasākumu sekmīgā īstenošanā būtiska nozīme ir sadarbībai starp visām atbildīgajām institūcijām.

    Sanāksmes dalībnieki atbalstīja virzīšanai izskatīšanai Ministru kabinetā padomei prezentēto Ceļu satiksmes drošības plāna 2021.-2027.gadam projektu, kā arī pārrunāja  CSDP vienotās vizuālās identitātes koncepciju. Padomes locekļi izskatīja informāciju par Ceļu satiksmes drošības plāna 2017.-2020.gadam rezultatīvo rādītāju izpildi, atzīmējot nelielu progresu un atsevišķas pozīcijas, kur plānotie rezultāti ir sasniegti.

    Par 70% ir sasniegts bojāgājušo skaita samazinājums, par plānoto lielāks uzlabojums sasniegts attiecībā uz bojāgājušo mototransporta vadītāju un pasažieru, komerctransporta negadījumos ievainoto skaita samazinājumu. Samazinājies arī nepareiza ātruma izvēles rezultātā notikušajos negadījumos bojāgājušo un vadītāju alkohola vai narkotisko vielu ietekmē izraisītos negadījumos bojāgājušo skaits.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē