• Šodien durvis ver Auto 2020 speciālizlaidums Ķīpsalā — bruņots RAF, Jaguar XK140 un citi iespaidīgi spēkrati

    Auto izstāde
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    25. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau šajā nedēļas nogalē – no 25. līdz 27. septembrim – Ķīpsalā notiek autoindustrijas izstādes Auto 2020 speciālizlaidums.

    Volkswagen ID.3 Baltijas mēroga pirmizrāde un Audi jaunāko modeļu plejāde

    Ar ID saimes modeļiem Volkswagen aizsāk jaunu elektromobiļu ēru! Šīs modeļu gammas elektromobiļi atšķiras no līdzšinējiem ar to, ka jau no rasēšanas dēļa tie radīti kā tikai un vienīgi elektriskie modeļi, nevis kādā esošā automobilī iekšdedzes dzinējs aizstāts ar elektrisko. Pirmais no VW ID saimes elektromobiļiem ir ID.3, kas beidzot sasniedzis arī Latviju, un tā Baltijas mēroga pirmizrāde notiks tieši izstādē Ķīpsalā.

    VW ID.3 prezentēs visgreznākajā versijā ID.3 1st Plus, kas ir ļoti bagātīgi aprīkota – ar Matrix LED priekšējiem lukturiem, balss vadības sistēmu ID. Light un citām modernām komforta un drošības sistēmām.

    Šāds elektromobilis bez atkārtotas akumulatoru uzlādes ir spējīgs nobraukt līdz 420 km garu distanci. Vēl izstādē varēs apskatīt arī modernizēto Tiguan apvidnieku, astotās paaudzes Golf hečbeku un Audi jaunāko modeļu plejādi: elektrisko apvidnieku e-tron, biznesa klases sedanu A6, populāros apvidniekus Q3 un Q7.

    RAF vienīgais radītais bruņotais mikroautobuss

    Šīs autoentuziastu sezonas jaunums ir restaurēts, RAF pastāvēšanas vēsturē vienīgais radītais bruņu automobilis uz mikroautobusa “RAF-2203 Latvija” bāzes. Tas arī līdz mūsdienām ir saglabāts savā oriģinālajā inkasācijas nolūkiem paredzētajā modifikācijā.

    Unikālais RAF automobilis būs apskatāms Rīgas Motormuzeja un Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) ekspozīcijā, kur notiks pirmizrāde restaurētam 1936. gada vācu Adler automobilim, kas vēl tiek gatavots nākamajai retro automobiļu pasākumu sezonai. Tāpat no retro spēkratiem būs aplūkojama čehoslovāku Tatra 87, kas ir zināma ar savu priekšzīmīgo aerodinamiku, tomēr sabiedrībā vairāk pazīstama ar netipiskajiem trim priekšējiem lukturiem.

    Turklāt 2020. gads ir VAZ jeb žiguļu 50. jubilejas gads – tam par godu AAK stendā būs arī trīs VAZ automobiļi. Savukārt importa youngtimer ēras klasiskos auto pārstāvēs Porsche 944, Ford Sierra un BMW pirmās paaudzes 3. sērija (E21).

    Autosporta leģendārākie modeļi cauri desmitgadēm

    Tāpat būs apskatāma 80. gadu rallija leģendu Lancia Delta Integrale, kas izcīnīja sešus WRC čempiona titulus pēc kārtas kā sacīkšu versija, vai Jaguar XK140, kas 50. gados ar savu 200 km/h maksimālo braukšanas ātrumu bija iespaidīgs sniegums.

    Tāpat būs apskatāms aktuālās paaudzes Porsche 911 GT3 RS (991.2) – šis Porsche, kas paredzēts braukšanai pa sacīkšu trasēm, attīsta 500 zirgspēkus un ir trešais šīs markas sērijveida spēkrats, kuram leģendārās Nirburgringas trases apli ir izdevies nobraukt mazāk nekā septiņās minūtēs.

    Savukārt dažādo desmitgažu sportiskos auto papildinās arī jauni automodeļi – BMW 3. sērija, Ford Puma, Škoda Scala un Superb Combi, Peugeot 5008, Toyota Corolla, Kia Picanto u. c.

    Eksotiskāko automobiļu konkurss

    Paredzams, ka vislielāko interesi piesaistīs unikālie, neparastie un oriģināli pārbūvētie automobiļi, kam Auto 2020 speciālizlaidumā tiek rīkots konkurss Auto Exotica Award 2020 kopumā 11 nominācijās, kurās apbalvos gan labākos restaurētos, gan pašbūvētos, gan arī tūningotos automobiļus.

    Konkursam ir pieteikts Latvijā zemākais zaporožecs, pirmais widebody stilā pārbūvētais Subaru Impreza WRX Prodrive projekts Baltijā, Mad Max kinofilmas stila Chevrolet Corvette, klasiskā VW Beetle louraiders, 1971. gada Ford Taunus Knudsen Coupe GT, kā arī daudzi citi.

    Plaši pārstāvēta CC Nation kustība

    Šogad izstādei ir pievienojusies kustība CC Nation, kas pazīstama autoentuziastu vidū ar vasaras sezonā rīkotajiem pasākumiem. Šīs apvienības oriģinālākajiem spēkratiem Ķīpsalā būs atvēlēta 300 kvadrātmetru platība – būs redzami gan vācu, gan japāņu populārākie sportiskie automodeļi, kas viscaur ieturēti stance stilā.

    Aizraujošas aktivitātes un konkursi visai ģimenei

    Auto 2020 speciālizlaidums būs piemērots visai ģimenei, jo dažādos konkursos un aktivitātēs varēs piedalīties arī bērni, piemēram, vērot ekstrēmus šovus ar velosipēdiem – velotriālu, BMX freestyle un BMX Flatland, kā arī baudīt priekšnesumus pie PartyBus skatuves. Savukārt VR Gaming Latvija” stendā varēs iejusties sacīkšu autobraucēja ādā, izbraucot ar virtuālās realitātes autosacīkšu simulatoru.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē