• Sniega tīrītāji Rīgā strādā ar pilnu jaudu, autovadītājus aicina būs piesardzīgiem

    Sniega tīrīšana
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Pixabay
    Ilustratīvs foto
    Ņemot vērā meteorologu brīdinājumus par ilgstošu sniegputeni un apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem, Rīgas ielās jau no pulksten 04:30 ar pilnu jaudu strādā visa pieejamā ziemas uzturēšanas tehnika, tai skaitā 34 ielu brauktuvju tīrāmās un kaisāmās mašīnas, kā arī 16 kompleksās veloinfrastruktūras tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

    Saskaņā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta diennakts ziemas dežūrposteņa novērojumiem, īsi pirms pulksten 07:00 spēcīgs vējš un intensīva snigšana bija sākusies atsevišķās vietās Kurzemes, Zemgales un Latgales priekšpilsētās – īpaši Ķengaragā, kur uzreiz arī tiek veikta sniega tīrīšana un pretslīdes materiālu kaisīšana. Ap 07:00 braukšanas apstākļi faktiski visās Rīgas ielās bija apmierinoši, tomēr, sākoties intensīvai snigšanai un putenim, braukšanas apstākļi var strauji mainīties. Laika ziņu prognozes liecina, ka spēcīgs vējš, ilgstoša un intensīva snigšana visā pilsētā sāksies ap pulksten 08:00.

    Rīgas domes Satiksmes departaments un SIA Rīgas satiksme aicina transportlīdzekļu vadītājus sniegputeņa laikā ievērot īpašu piesardzību, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Savukārt sabiedriskā transporta pasažieriem aicinām ņemt vērā, ka braukšanas apstākļu dēļ var kavēties sabiedriskā transporta kustība.

    Snigšanas laikā ielu tīrīšanas un kaisīšanas primārais uzdevums ir nodrošināt ielu caurbraukšanu, savukārt pilnībā sniegam no maģistrālajām ielām, tiltiem, pārvadiem, veloinfrastruktūras un sabiedriskā transporta maršrutu līnijām ir jābūt notīrītam trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.  

    Ja mierīgas snigšanas laikā sniega tīrīšana galvaspilsētas ielās tiek veikta vienu reizi dienā – uzreiz pēc snigšanas beigām, tad šobrīd – ilgstošas un intensīvas snigšanas apstākļos – to paredzēts darīt vismaz trīs reizes dienā.

    Prioritāri tiek tīrītas maģistrālās ielas, tilti, pārvadi, veloinfrastruktūra un ielas, kur kursē sabiedriskais transports, kam seko mazākas nozīmes jeb rajona ielas. Tomēr jāņem vērā, ka intensīvas snigšanas apstākļos ievērojams sniega daudzums uz ielām var atkārtoti parādīties ļoti īsā laikā, tostarp arī īsi pēc brauktuves tīrīšanas. Tāpat sniegputeņa laikā uz brauktuvēm var veidoties sniega sanesumi.

    Ņemot vērā pārvietošanās apstākļus, aicinām iedzīvotājus savlaicīgāk plānot maršrutu, jo ceļā var nākties pavadīt ilgāk nekā parasti, īpaši tas attiecināms uz mazākas nozīmes jeb rajona ielām, kur caurbraukšana var būt vairāk apgrūtināta.

    Sekojot meteorologu prognozēm, ziemas uzturēšanas tehnika turpinās strādāt ar pilnu jaudu arī turpmākās dienas līdz snigšanas intensitāte ievērojami mazināsies.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē