• Sniega dēļ apgrūtināta braukšana visā Latvijā

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    30. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Renārs Koris
    Sniega dēļ šodien ap plkst.12 apgrūtināta braukšana uz vairuma lielo šoseju, bet Latgalē, īpaši Rēzeknes apkārtnē, ļoti apgrūtināta braukšana uz visiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VSIA Latvijas valsts ceļi (LVC) pārstāvji.

    Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 100 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības.

    Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem visā maršruta garumā ir uz Vidzemes šosejas, Valmieras šosejas, Liepājas-Rucavas šosejas, Rēzeknes šosejas, Grebņevas-Medumu šosejas. 

    Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi visā maršruta garumā ir arī Daugavpils šosejas posmā no Saulkalnes līdz Paterniekiem, Bauskas šosejas posmā no Dzimzukalna līdz Grenctālei, Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Meitenei, Liepājas šosejas posmā no Kaģiem līdz Blīdenei, Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz Strazdei.

    Tāpat snigšanas dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi uz Daugavpils apvedceļa, Rēzeknes apvedceļa un Kokneses šosejas.

    Ievērojami apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rēzeknes apkārtnē, autoceļa Grebņeva-Medumi (A13) posmā no Grebņevas līdz Rušenicai. LVC brīdina, ka sniegputeņa laikā īpaši grūti izbraucami var būt grants ceļi, kur var veidoties sniega sanesumi.

    Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Kurzemi.

    LVC arī norāda, ka autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

    Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

    LVC aicina  autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī LVC mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā Waze.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē