• Smilšu izvešana no Rīgas ielām — sakopti jau 789 km

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    15. aprīlis, 2019
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: RDSD
    Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka kopumā ielu un tiltu uzturēšanas dienesti jau notīrījuši lielāko daļu Rīgas brauktuvju – 789 kilometru garumā. Šogad brauktuvju tīrīšanas darbi uzsākti agrāk nekā ierasts un tos plānots pabeigt līdz aprīļa beigām.

    Sakoptas tiek arī sabiedriskā transporta pieturvietas un lietus ūdens pieņēmēji, tiltu pakājes un zaļās zonas pie satiksmes estakādēm. Iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem tiks atjaunots horizontālo marķējums, atjaunotas ceļa zīmes, kur tas nepieciešams, un veikti citi sakopšanas darbi.

    Ik pavasari ielu uzturēšanas dienesti veic ziemā uzkrājušos smilšu un nogulšņu, kas sakrājušās uz brauktuvēm, savākšanu no ielām un tiltiem. Sākotnēji smilšu novākšana un izvešana tika uzsākta ielās ar intensīvu satiksmi un sabiedriskā transporta kustību. Pēc smilšu savākšanas, ikdienas uzturēšanas darbu ietvaros, attīrītajās ielās veikta tīrīšana izmantojot tehniku ar mitrinātāju.

    Rīgā ielu uzturēšanas darbus veic P/S Daugavas labā krasta uzturētājs un P/S Daugavas kreisā krasta uzturētājs.

    1 komentārs

    Andrejs22107253
    Visi attēlā redzamie strādnieki, veicot darbu uz ceļa braucamās daļas smilšu izvešanas darbos Imantā ir ietērpti zaļās vestēs, bet 02.10.2001. MK Not. Nr.421. Noteikumi par darba vietu aprīkošanu uz ceļiem nosaka, ka virs darba apģērba jāvalkā oranžas brīdinājuma vestes vai virsjakas atbilstošas LVS EN 471:1994 "Augstas redzamības brīdinājuma apģērbs" un atstarotājiem, kuri iestrādāti augstas redzamības apģērbā ir jāatbilst Eiropas Standarta EN 13356:2001 atstarošanas prasībām.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē