• Šķīdonis uz ceļiem turpinās — masas ierobežojumi ieviesti jau uz 76 grants posmos

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    14. februāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: lvceli.lv
    Turpinoties ziemai neraksturīgiem laika apstākļiem, ir pieaudzis to grants autoceļu posmu skaits, kuros ir iestājies šķīdonis. Patlaban jau 76 valsts grants ceļu posmos ir ieviesti īslaicīgi masas ierobežojumi – liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

    Visvairāk masas ierobežojumu ir Cēsu un Madonas apkārtnē – pa 11 ceļu posmiem, Saldus apkārtnē – 9 posmos, Ludzas apkārtnē – 8 posmos un Aizkraukles apkārtnē – 7 ceļu posmos. Limbažu apkārtnē šādu posmu ir 6, bet Valmieras apkārtnē – 5. Masas ierobežojumi ir ieviesti arī atsevišķu ceļu posmos Balvu, Dagdas, Daugavpils, Dobeles, Jēkabpils, Kuldīgas, Ogres, Rīgas, Smiltenes, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

    Pirms gada martā pavasara šķīdonis savā maksimumā bija skāris vairāk nekā 900 ceļu posmus visā valsts teritorijā. Tad Cēsu apkārtnē vien ierobežojumi bija noteikti 116 ceļu posmos, bet Jēkabpils apkārtnē tie bija ieviesti 61 posmā.

    Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka pašreizējiem līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī turpmāk, kā rezultātā masas ierobežojumu skaits var pieaugt.

    LVC vērš uzmanību, ka šķīdoņa laikā netiek izsniegtas nekādas speciālas atļaujas kravu pārvadājumiem un visiem satiksmes dalībniekiem ir jāievēro satiksmes noteikumi, tajā skaitā arī transporta masu ierobežojošās zīmes.

    Atbilstoši normatīvajiem aktiem, neievērojot masas ierobežojumu zīmes, šķīdonī var braukt tikai operatīvie transportlīdzekļi, CSDD reģistrētie svaigpiena transportlīdzekļi, sabiedriskais transports un transportlīdzekļi, kas veic kritušu lopu izvešanu.

    Šķīdonis uz grants ceļiem parasti iestājas pavasarī un rudenī. Taču mainīgos laika apstākļos, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, tas ir iespējams arī siltā ziemā.

    Ceļa pamatnei pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās un smagais transports var ceļus sabojāt neatgriezeniski. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam. Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē