• Siguldas autostāvvietās ierobežos stāvēšanas laiku

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    21. janvāris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Sigulda.lv
    Lai nodrošinātu apstāšanās iespējas Siguldas pilsētas ielās un nodrošinātu pakalpojumu saņēmējiem pieejamas īslaicīgas transportlīdzekļu stāvvietas, pilsētas centrā tiek veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā.

    Turpmāk atsevišķās vietās transportlīdzekļus varēs novietot ne ilgāk kā divas stundas. Pašvaldība aicinām automobiļu vadītājus, kuriem nepieciešams mašīnu novietot ilgstošai stāvēšanai, izmantot stāvlaukuma daļu pie Pakalpojuma centra Raiņa ielā 3, kurā nebūs ierobežots stāvēšanas ilgums, kā arī stāvlaukumu pie kultūras centra Siguldas devons, kas ir nepilnu 200 metru attālumā no Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma.

    Patlaban Siguldas pilsētas centrā tiek izvietotas papildzīmes, kas turpmāk noteiks aizliegumu stāvēt ilgāk par divām stundām. Šādas zīmes tiks izvietotas Pils ielā no Latvijas pasta ēkas līdz krustojumam ar Šveices ielu, kabatā pie Krišjāņa Valdemāra ielas 1, kā arī Raiņa ielā pie krustojuma ar Ausekļa ielu.

    Zīmes ar stāvēšanas laika ierobežojumu Siguldā jau pašlaik izvietotas arī citviet – privātā stāvlaukumā Ausekļa ielā 2, kabatā pie kafejnīcas Azaids, uzņēmēja izbūvētajās stāvvietās pie Jāņa tirgus, pie veikala Elvi Vidus ielā, kā arī citviet. Pie Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma, netālu no ūdenstorņa, stāvēt un sagaidīt pasažierus var 30 minūtes, atgādina pašvaldībā.

    Raiņa ielas 3 stāvlaukumā pie pašvaldības Pakalpojumu centra tiks mainīta stāvēšanas kārtība, paredzot, ka tuvākajā stāvvietas joslā ērtākai pakalpojumu saņemšanai, automobili varēs novietot uz laiku līdz vienai stundai.

    Tuvākajās dienās pilsētā tiks uzstādītas papildzīmes par stāvēšanas laika ierobežojuma darbības laiku, kas paredzēs, ka norādītais stāvēšanas laiks darbosies darba dienās no plkst.7 līdz 19. Šādas papildzīmes atradīsies Satezeles ielā pie bērnudārza Ieviņa, Skolas ielā pie bērnudārza Tornīši, Lakstīgalas ielā pie bērnudārza Ābelīte, savukārt Raiņa ielas stāvlaukumā pie Pakalpojumu centra ēkas tuvākajā joslā laika ierobežojums darba dienā darbosies no plkst.8 līdz 18.

    Siguldas novada Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību ceļa zīmēm un papildzīmēm. Ja transportlīdzeklis novietots stāvvietā ar apstāšanās laiku, automobiļa salonā pie priekšējā stikla jānovieto informācija par laiku, kad transportlīdzeklis novietots stāvvietā. Šo laiku var iestatīt specializētajos pulksteņos vai vienkārši uzrakstīt uz papīra lapas.

    Pašvaldības policija veic preventīvo darbu attiecībā uz ilgstoši atstātiem transportlīdzekļiem konkrētajos posmos, izvietojot brīdinājumus uz automašīnu vējstikliem ar aicinājumu ievērot Ceļu satiksmes noteikumus. 

    Pašvaldība atgādina, ka atkārtota pārkāpuma gadījumā brīdinājuma vietā tiks noformēts Administratīvā pārkāpuma protokols, piemērojot 30 eiro sodu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē