• Sasniedzot 18 gadu vecumu, vadītāja apliecību ik gadu iegūst 5000 jauniešu

    Aktuāli
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    26. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Pērn Latvijā autovadītāja apliecības ieguva 18522 jaunie autovadītāji vecumā no 18 līdz 20 gadiem, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) apkopotā statistika. Savukārt 5306 no viņiem apliecības ieguva, sasniedzot 18 gadu vecumu, 2017.g. – 5060, bet 2016.g. – 4927, sešu gadu statistika uzrāda līdzīgu jauno autovadītāju apjomu.

    Iegūt autovadītāja apliecību 18 gadu vecumā – tas lielākoties ir sapnis jau vidusskolā. Šim pārbaudījumam jaunieši gatavojas autoskolās, daudzi jau 16 gadu vecumā saņem mācību braukšanas atļauju jeb, tā dēvētās, “baltās tiesības”. Tās ļauj jauniešiem vadīt B kategorijas transportlīdzekli, ja blakus atrodas kāds, kam jau vismaz 3 gadus ir autovadītāja apliecība.

    Ģirts Timrots, konkursa “Gada jaunais autovadītājs” realizētājs: “Lielākoties jaunieši lieliski pārzina Ceļu satiksmes noteikumus, diemžēl bieži trūkst izpratnes par atbildību, kas jāuzņemas autovadītājam, un par savas rīcības iespējamajām sekām. Konkursa «Gada jaunais autovadītājs» praktiskā apmācību programma dod iespēju jauniešiem izprast iespējamos draudus piedaloties ceļu satiksmē. Mēs ar viņiem kopā apskatām kā labāk rīkoties dažādās dzīves situācijās."

    Lai uzlabotu zināšanas par ceļu satiksmi, aicinām vidusskolēnus aizpildīt konkursa teorētiskās kārtas jautājumus -  http://www.gadaautovaditajs.lv līdz 2019. gada marta beigām.

    30 labākajām klasēm tiks organizētas satiksmes drošības apmācības klātienē – uz skolu dosies instruktoru komanda ar auto apgāšanās stendu un alkohola reibuma brillēm.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē