• Sāk kampaņu par pareizu bērnu pārvadāšanu automašīnā

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    5. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Valsts policija (VP) no šodienas sāk informatīvo kampaņu par pareizu bērnu pārvadāšanu automašīnā, un kampaņas pirmais pasākums šodien plkst.11 notiks modes un izklaides centrā Rīga Plaza, aģentūru LETA informēja VP.

    Policijas pieredze liecina, ka joprojām notiek negadījumi, kuros cieš bērni tāpēc, ka viņi nav bijuši piesprādzēti vai nav atradušies bērnu sēdeklītī. Tāpēc, lai vērstu pieaugušo uzmanību bērnu drošībai un aktīvi iesaistītu pašus bērnus sprādzēšanās norisē, Valsts policija kampaņā «Piesprādzē pareizi – čiks un viss!» apmeklēs Rīgas, Valmieras un Liepājas tirdzniecības centrus, lai tajos uzrunātu ģimenes un bērnus un stāstītu par drošu un pareizu sprādzēšanos.

    Pasākumos, kas notiks pilsētās, ikvienam būs iespēja nofotografēties ar policijas tēlu Runci Rūdi, izmēģināt simulatoru, kas inscenē nelielu sadursmes efektu un sniedz sajūtas, kas rodas ceļu satiksmes negadījuma laikā.

    Tāpat pasākuma laikā bērni un vecāki varēs noslēgt neformālu drošības līgumu, lai viens otram apsolītu, ka noteikti katrā braucienā bērns tiks pareizi piesprādzēts. Atbildot uz jautājumiem par drošu sprādzēšanos, bērni un vecāki varēs laimēt arī dažādas balvas.

    Valsts policijas pasākumi notiks arī Valmierā 12.oktobrī tirdzniecības centrā Valleta, 19. oktobrī Liepājā – tirdzniecības nāmā Kurzeme.

    2018. gadā ceļu satiksmes negadījumos cietuši 236, bet bojā gājuši četri bērni – pasažieri vecumā līdz 12 gadiem. Savukārt šogad līdz 24. septembrim ceļu satiksmes negadījumos cietuši 160 bērni, bet bojā gājuši – divi. Statistika gadu no gada ir līdzīga, kas liek secināt, ka pieaugušie joprojām nepievērš pienācīgu uzmanību bērnu drošībai.

    Tāpat Valsts policija novērojusi, ka daudziem autovadītājiem drošības jostu lietošana nešķiet svarīga – vēl aizvien nākas saskarties ar bezatbildīgiem un vienaldzīgiem pieaugušajiem, kuri transportlīdzekļos nepiesprādzē bērnus. Par bērnu nepareizu pārvadāšanu pērn noformēti 399 administratīvā pārkāpuma protokoli, bet šogad nepilnos deviņos mēnešos – jau 282.

    Satiksmes drošības kampaņu organizē policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju. To atbalsta degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums Circle K Latvia. Kampaņa tiek finansēta no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja līdzekļiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē