• Robežsargi pieķer ārvalstniekus ar viltotiem Covid-19 testiem – katram 500 eiro sods

    Robežsardze
    Ziņu aģentūra LETA
    12. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Valsts robežsardze
    Latvijas robežsargi līdz šim konstatējuši 22 personas, kuras uzrādījušas viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

    10.aprīlī lidostas Rīga robežkontroles punktā robežsargi konstatēja vienu no Vācijas ieceļojošu Latvijas pilsoni, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Covid-19 testu.

    Personai piemērots 670 eiro naudas sods.

    Savukārt uz autoceļa Bauskas novada Brunavas pagastā 10.aprīlī apturēts kāds Opel Combo markas spēkrats, kurā atradās pieci Ukrainas pilsoņi. Personas uzrādīja Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem. Pret personām sākta administratīvā lietvedība.

    Tāpat 6.aprīlī un 8.aprīlī, robežsargi Valkā, apturēja Peugot Partner un Volkswagen Passat markas automašīnas, kurās attiecīgi konstatēja vienu Igaunijas bezvalstnieku un divus Ukrainas pilsoņus ar viltotiem Covid-19 testiem. Katrai personai piemērots 500 eiro sods.

    Kopumā robežsargi konstatējuši jau 22 personas, kuras uzrādīja viltotus vai tādus Covid-19 testus, kas neatbilst Valsts robežsardzes rīcībā esošajiem paraugiem. Par šiem pārkāpumiem līdz šim noformētais sodu apmērs kopumā sasniedzis 9970 eiro.

    Jau ziņots, ka robežsargi 2.aprīlī un 5.aprīlī pirmo reizi kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas ārvalstniekiem konstatējuši viltotus Covid-19 testa rezultātus. Arī toreiz pārkāpumā pieķertie bija Ukrainas pilsoņi.

    Latvijā ārkārtējā situācija tika ieviesta pagājušā gada 9.novembrī un izbeigta 7.aprīlī, tomēr Covid-19 ierobežojumi joprojām ir saglabājušies.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē