• Rīgas Motormuzejs ielūdz uz restaurētā RAF autovilciena Latvija prezentāciju

    Rīgas Motormuzejs
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    2. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sestdien, 4. septembrī, Rīgas Motormuzeja pagalmā plkst. 11:00 tiks atklāts restaurētais RAF autovilciens Latvija. Ārpustelpu ekspozīcijas formātā muzeja pagalmā līdzās jaunākajam muzeja restauratoru veikumam būs skatāmi arī daudzveidīgi leģendārās Rīgas autobusu fabrikas mikroautobusi.

    Svinīgajā RAF autovilciena Latvija prezentācijas pasākumā piedalīsies LR Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija un Rīgas Motormuzeja vadība un restauratori, kā arī uz pasākumu ir aicināts ikviens interesents.

    1980. gada XXII vasaras olimpiskajām spēlēm Maskavā RAF konstruktori eksperimentālajā nodaļā Rīgā izstrādāja un izgatavoja speciālo mikroautobusu sēriju, tostarp arī RAF autovilcienu Latvija. Autovilcieni bija paredzēti sportistu un viesu apkalpošanai olimpiskajā ciematā un vienlaikus varēja pārvadāt 72 pasažierus ar ātrumu ap 30 kilometri stundā.

    Kopumā RAF eksperimentālajā cehā Rīgā tika izgatavoti un uz Maskavu nosūtīti 20 autovilcieni. Divdesmit pirmais palika Rīgā un līdz 2000. gadam kalpoja Mežaparkā. Tas ir palicis daudzu cilvēku bērnības atmiņās.

    Rīgas Motormuzeja krājumā ir plaša RAF spēkratu kolekcija, kas pakāpeniski tiek restaurēta, un RAF autovilciena Latvija projekts gan ar savu sarežģītību, gan vēsturisko kontekstu ir īpaši izceļams.

    Līdzās restaurētajam autovilcienam varēs aplūkot arī Latvijas Antīko automobiļu kluba biedru un Rīgas Motormuzeja Bauskas filiāles RAF spēkratus. Savukārt bērni varēs iesaistīties īpaši sagatavotās, ar RAF saistītās aktivitātēs.

    Informācija apmeklētājiem:

    Prezentācija paredzēta jaukta tipa publikai – tajā piedalās gan vakcinēti, gan Covid-19 pārslimojuši, gan pirms notikuma Covid-19 testu veikuši apmeklētāji, uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu.

    Svarīgi – bērniem, kuri jaunāki par 12 gadiem, pirms pasākuma tests NAV jāveic un digitālais sertifikāts NAV jāuzrāda!

    Bērniem no 12 gadu vecuma jāuzrāda digitālais sertifikāts, kas apliecina pirms pasākuma veikta Covid-19 testa negatīvu rezultātu vai vakcinācijas vai pēdējo 6 mēnešu laikā Covid-19 infekcijas pārslimošanas faktu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē