• Rīgas lidostas autostāvvietā notiks unikālas Red Bull drifta sacensības

    Drifts
    Auto Latvija
    Auto Latvija
    12. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šī gada 7. un 8. augustā Lidosta Rīga ilgtermiņa autostāvvietā P3 pirmo reizi Latvijā notiks globālās drifta sacensību sērijas Red Bull Car Park Drift pasākums, kurā par uzvaru cīnīsies labākie drifteri no Latvijas. Unikālais sacensību koncepts un netradicionāli vērtēšanas kritēriji vienaldzīgu neatstās nevienu adrenalīna cienītāju.

    Red Bull Car Park Drift pirmo reizi norisinājās Libānā 2008. gadā, tomēr šīs idejas pirmsākumi meklējami 1960.-to gadu Japānas autostāvvietās, kur entuziasti centās uzstādīt labākos laikus, driftējot līkumos. 2010. gadā Red Bull Car Park Drift jau bija kļuvis par starptautisku čempionātu, padarot King of Drift titulu par prestižāko visā sporta veidā.

    Sacensību koncepts ir paredzēts, lai ātri sānslīdē apbrauktu šķēršļus un izpildītu drifta “trikus”, vienlaikus mēģinot izpelnīties žūrijas augstākos vērtējumus par katru šķērsli, lai sasniegtu maksimālo punktu skaitu.

    Papildus vērtēšanai par drifta prasmēm, autovadītāji tiek apbalvoti arī par to, cik labi izskatās viņu automašīnas, kā tās izklausās, riepu radītos dūmus, trases virziena ievērošanu, kā arī braucēju prasmi trases konfigurāciju veikt nepārtrauktā sānslīdē. Sacensību dalībnieki veic noteiktas konfigurācijas apli, driftējot cauri 7 dažādiem šķēršļiem. Ja kāds no šķēršļiem tiek aizskarts, auto aizbrauc nepareizā virzienā vai sagriežas, dalībnieks zaudē punktus.

    Kopš pirmajām sacensībām Libānā, Red Bull Car Park Drift ir kļuvis par plaši atpazīstamu, globālu sacensību konceptu, kura kvalifikācijas sacensības notiek visā pasaulē, galvenokārt Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā. Šogad sekojot globālajai pandēmijai, Red Bull Car Park Drift čempionāts tika pagarināts no 2020. gada augusta līdz 2021. gada oktobrim, vietu kalendārā pirmoreiz iegūstot arī Latvijai. Rīgas posms norisināsies lidostas Rīga ilgtermiņa autostāvvietā P3.

    Tāpat Red Bull Car Park Drift arī Latvijā neiztiks bez īpašajiem viesiem, jo pie mums viesosies viens no pasaulē vadošajiem drifta braucējiem Johaness Hountondži no Vācijas, kas Latvijas līdzjutējiem kopā ar viņa brāli Eliasu ir plašāk pazīstami kā Red Bull Drift Brothers, kas ik gadu startē Drift Masters posmā Rīgā.

    Dalībniekiem būs iespēja iegūt vērtīgus apbalvojumus no Inter Cars, T/C Domina Shopping, Riga Customs, kā arī galveno balvu no Red Bull.

    Dalība sacensībās tikai no 18 gadu vecuma.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē