• Rīgas ielu attīrīšanu no putekļiem traucē stāvošie auto un nepietiekamais finansējums

    Infrastruktūra
    Ziņu aģentūra LETA
    26. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rīgas ielu attīrīšanai no putekļiem un smiltīm traucē ielu malās novietotās automašīnas un pašlaik šīs zonas nav iespējams sakopt, pirmdien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē sacīja pašvaldības Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

    Viņš atzina, ka smilts un nogulšņu savākšana pēc ziemas sezonas galvaspilsētās sākta 30.martā. Darbus plānots pabeigt 30.aprīlī.

    «Protams, termiņi varētu nobīdīties laikapstākļu dēļ, bet šobrīd viss liecina par to, ka mēs varam iekļauties iepriekš izziņotajā termiņā,» skaidroja departamenta vadītājs.

    Patlaban tīrīšana tiek veikta uz tiltiem un pārvadiem, maģistrālajām ielām un ielām ar intensīvu satiksmi. Kopumā attīrīšanā ir iesaistītas 19 brigādes, viena brigāde dienas laikā spēj iztīrīt aptuveni trīs līdz četrus kilometrus. Pašlaik smiltis izvestas no ielām 980 kilometru garumā, kas ir 78% no visa kopējā tekņu garuma. Tilti praktiski pilnībā no smiltīm ir atbrīvoti.

    Pilsētā vēl nav sākta trešās uzturēšanas kategorijas ielu tīrīšanu. Šādu ielu kopgarums ir 405 kilometri, un departaments vēl domā, kā šos darbus organizēt.

    Tāpat problēmas rada ielu malās novietotās automašīnas, un zonas zem tām pagaidām netiek sakoptas, jo vēl esot jārod risinājums. «Lai šo problēmu atrisinātu, mums nepieciešams izpilddirektora rīkojums un diezgan liels finansējums ceļa zīmju maiņai,» apgalvoja Reinbahs.

    Vietām attīrīšanai traucē arī brauktuvju sliktais stāvoklis. Problēmas rada arī nepietiekamais finansējums.

    Pēc Satiksmes departamenta sniegtās informācijas, ielu attīrīšana no smiltīm izmaksā 500 eiro par kilometru, bet tiltu attīrīšana – 892 eiro par kilometru. Kopējās tīrīšana darbu izmaksas veido 522 000 eiro.

    «Mums ir jānodrošina, ka par Rīgas ielu tīrīšanai paredzētajiem līdzekļiem saņemam labākos rezultātus. Jāmeklē visas iespējas, lai smiltis pavasarī tiktu savāktas ātrāk, ļaujot ar speciālo tehniku samazināt putekļu piesārņojumu gaisā. Tīrāks gaiss dotu ieguvumus veselībai un padarītu Rīgu par patīkamāku vidi jaunajām ģimenēm,» uzsvēra deputāts Edmunds Cepurītis (PP).

    Pēc tam, kad no ielām tiks savāktas smiltis, tiks veikta ielu atputekļošana. Atputekļošana nozīmē, ka tiek veikta ielu tīrīšana ar speciālu tehniku, kas aprīkota ar vakuuma putekļu novākšanas iekārtām. Uz tiltiem un pirmās un otrās kategorijas ielām atputekļošana tiek veikta trīs vai četras reizes nedēļā, bet centrā un Vecrīgā sešas reizes nedēļā. Atputekļošanas izmaksas uz tiltiem izmaksā 27,8 eiro par kilometru, bet uz ielām – 18,5 eiro par kilometru.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē