• Rīgā izstrādās uzraudzības sistēmu, lai samazinātu upuru skaitu uz ceļiem

    Auto
    Ziņu aģentūra LETA
    11. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) uzdevis Rīgas domes Satiksmes departamentam izstrādāt uzraudzības sistēmu, ar kuras palīdzību plānots galvaspilsētā samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

    Satiksmes departamentam būs līdz nākamā gada 1.februārim jāizstrādā skaidra uzraudzības sistēma, saskaņā ar kuru Satiksmes departaments ne retāk kā reizi trīs mēnešos apkopos statistiku un veiks analīzi par Rīgas pašvaldības teritorijā reģistrētajiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros ir bojāgājušie, smagi ievainotie, kā arī par vietām, kur satiksmes negadījumi tiek reģistrēti regulāri.

    Kā norāda Ķirsis, «nav pieļaujams, ka katru dienu uz ceļa notiek negadījumi un pārāk bieži tiek zaudētas cilvēku dzīvības, it īpaši situācijās, kuras varēja novērst».

    Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas statistiku, 2019.gadā Rīgā notikuši 1630 ceļu satiksmes negadījumi ar ievainotajiem, no kuriem smagi ievainoti 59 un bojā gājuši 14 cilvēki.

    «Satiksmes departamentam ir jāizstrādā konkrēti priekšlikumi par nepieciešamajiem satiksmes organizācijas, normatīvā regulējuma vai infrastruktūras uzlabojumiem, kas samazinātu negadījumu skaitu visā pašvaldības teritorijā,» uzsver Ķirsis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē