• Rīgā ielu tīrīšanai sagatavots 5500 tonnu sāls un 3000 tonnu sāls-smilts maisījuma

    Sniega tīrīšana
    Ziņu aģentūra LETA
    29. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilustratīvs foto
    Foto: Pixabay
    Ilustratīvs foto
    Rīgā palielinoties snigšanai, ielu tīrīšanai sagatavotas 67 transporta vienības, kā arī 5500 tonnu sāls un 3000 tonnu sāls-smilts maisījuma, kas tiks papildināti atkarībā no laikapstākļiem, aģentūru LETA informēja Rīgas dome.

    Palielinoties snigšanai, šonedēļ satiksmes kustība Rīgā var būt apgrūtināta. Iedzīvotāji aicināti plānot ierastajam maršrutam nepieciešamo laiku atbilstoši ziemas sezonai, bet namu īpašnieki – rūpīgi sekot līdzi ietvju stāvoklim.

    Lai satiksme noritētu droši, šādos laikapstākļos transportlīdzekļu vadītājiem ir savlaicīgi jāplāno maršruts un jābūt īpaši piesardzīgiem, ieturot lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, norāda dome. Snigšanas laikā jāizvēlas braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošs ātrums, neveicot straujus manevrus.

    Namu īpašnieki aicināti pievērst uzmanību ietvju stāvoklim, izvēloties snigšanas intensitātei piemērotu tīrīšanu.

    Rīgas dome atgādina, ka piegulošo teritoriju apsaimniekotājiem Rīgas pašvaldības nodrošina smiltis 50 kilogramu apjomā, ko bez maksas var saņemt otrdienās un ceturtdienās no plkst.9 līdz 16.30 Apkaimju iedzīvotāju centros Daugavpils ielā 31, Ieriķu ielā 43a, Gobas ielā 6a un Uzvaras bulvārī 16a.

    Rīgas ielu un tiltu uzturēšanas veicēji ir gatavi savlaicīgi sākt nepieciešamos darbus, lai pilsētas iedzīvotājiem nodrošinātu pēc iespējas mazāk neērtību. Kopumā tiks tīrītas 1737 Rīgas ielas.

    Jautājumiem, kas saistīti ar ielu un ietvju uzturēšanu ziemā, iedzīvotāji aicināti uzdot Rīgas domes Satiksmes vadības centrā pa tālruni 8 000 36 00 un Apkaimju iedzīvotāju centrā pa bezmaksas informatīvo tālruni 8 000 08 00.

    Ietvju pretslīdes nodrošināšanai Rīgā aizliegts izmantot tīru sāls kaisāmo materiālu. Tā vietā var izmantot smilts un sāls maisījumu, kurā sāls koncentrācija nepārsniedz 20%, vai, saskaņojot ar lietus notekūdeņu sistēmas uzturētāju, – sīkšķembiņas.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē