• Reinis Nitišs startēs abos Neste WorldRX of Rīga posmos

    Auto
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    25. augusts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Reinis Nitišs
    Foto: reinsnitiss.com
    Reinis Nitišs
    Divkārtējais Eiropas rallijkrosa čempions Reinis Nitišs 19. un 20. septembrī piedalīsies abos FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (WorldRX) posmos, pārstāvot Lietuvas komandu ESmotorsport.

    Esmu pateicīgs ESmotorsport komandai par iespēju pievienoties šim projektam. Domāju, ka visi zina, ka rallijkross man ir ļoti tuvs sirdij, tādēļ patiess prieks atkal atgriezties pie 600 zirgspēku auto stūres. It īpaši, ja to varēšu darīt savās mājas sacīkstēs, vietējo fanu priekšā,” stāsta Reinis Nitišs. “Zinu, ka komanda ir daudz strādājusi ar auto attīstību un tagad tas būs mans uzdevums pārbaudīt paveikto īstos sacīkšu apstākļos. Protams, visas komandas ir spērušas soļus uz priekšu, tādēļ vēlamies novērtēt paveikto, salīdzinot mūsu sniegumu ar pasaules labākajām komandām.”

    2018. gadā kādreizējā Eiropas autokrosa un rallijkrosa čempionāta dalībnieka Ernesta Staponka komanda ESmotorsport uzsāka Škoda Fabia WRX EVO Supercar auto izstrādi, bet pērn komanda jau startēja astoņās WorldRX sacīkstēs.

    “Es jau labu laiku pazīstu Reini un zinu, ka viņš ir ātrs, talantīgs braucējs, ar pozitīvu pieeju lietām. Es ceru, ka mēs varēsim strādāt kopā arī citos WorldRX posmos, ne tikai Rīgā,” stāsta ESmotorsport īpašnieks Ernests Staponks.

    Pēc uzvaras 2013. gada FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Super1600 klasē, Reinis Nitišs pievienojās FIA pasaules rallijkrosa čempionātam, kura pirmās sezonas starts tika dots 2014. gadā. Līdz 2017. gadam jēkabpilietis startējis teju visos posmos, bet 2018. gada sezonā Reinis atgriezās Eiropas čempionātā, kur izcīnīja čempiontitulu vadošajā Supercar klasē, kļūdams par divkārtēju Eiropas čempionu.

    2019. gadā Nitišs pievienojās Gronholm RX komandai attīstības pilota lomā un sezonas gaitā aizvadīja arī trīs sacīkstes WorldRX ieskaitē, Zviedrijas posmā izcīnot trešo vietu un kāpjot uz goda pjedestāla.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē